Les 7 al·legacions de Junts per millorar el projecte del centre

Junts per Tiana ha presentat 7 al·legacions al projecte de reurbanització del centre que ha estat 30 dies en exposició pública des de la seva aprovació en el ple del mes de desembre.

Tot i estar d’acord a promoure el caminar com a principal manera de desplaçar-se pel poble, a canviar la cultura d’agafar el cotxe per anar a tot arreu i, a conseqüència d’això, a impulsar un pla ambiciós d’atenció al vianant al centre que es pugui aplicar de manera gradual, Junts discrepa de l’envergadura del projecte plantejat, dels materials utilitzats, de la manca de consens amb veïns i comerciants i del procediment d’adjudicació de la redacció tècnica.

Descarrega aquí el document:

  Al·legacions projecte reurbanització del centre (70,4 KiB)

L’equip de govern va aprovar el 20 de desembre passat el projecte de reurbanització dels carrers Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre. PSC i ERC es van quedar sols. Cap grup els va donar suport.  Junts per Tiana hi va votar en contra i PDECAT, PP i CUP es van abstenir. El projecte aprovat inicialment està redactat per Estudi d’Arquitectura Alonso Balaguer SLP i Alfredo Fernández de la Reguera.

L’agrupació d’electors, que va votar en contra del projecte de reurbanització del centre plantejat per l’equip de govern, es va reunir amb diversos arquitectes locals per analitzar els plànols i la memòria del projecte.

Els tècnics coincideixen amb els arguments de Junts. Creuen que per pacificar la zona no cal un projecte d’obres d’aquesta envergadura. També creuen que els materials i colors escollits trenquen la tonalitat cromàtica del centre històric de la vila.

Les 7 al·legacions

Primera.- Envergadura desproporcionada del projecte de reurbanització respecte a les necessitats de l’estat actual dels carrers afectats.

Segona.- Excés de tipus de pavimentació.

Tercera.- Contradicció entre el tipus de paviment escollit i l’objectiu del projecte.

Quarta.- Impovisació i missatges contradictoris sobre els aparcaments i les zones de càrrega i descàrrega.

Cinquena.- No hi ha hagut un procés deliberatiu al poble previ a l’aprovació del projecte.

Sisena.- Vulneració del principi de lliure concurrència i competència.

Setena.- Replantejament del projecte.

Isaac Salvatierra explica les al·legacions a Ràdio Tiana

Escolta aquí els arguments de les al·legacions de Junts per Tiana.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.