Salvatierra: “Tenim un discurs propi i un projecte que difereix del de l’equip de govern. Això enriqueix la democràcia”

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, explica les prioritats del projecte de l’agrupació d’electors per Tiana, que no queden reflectides en els pressupostos municipals, i la manca de capacitat negociadora de l’equip de govern, en una entrevista a Ràdio Tiana- La Local.

 

“No hi ha filosofia, visió de poble, ni relat”. Així explica Salvatierra el vot contrari de Junts als pressupostos. Destaca principalment dos projectes: La reurbanització del centre i el carril bici. “No estem d’acord en els dos grans projectes per al 2017”, explica el portaveu de Junts. “L’obra faraònica del carril bici és la cirereta un cop resolt la resta” de problemàtiques que té Tiana. I en aquest sentit, Isaac Salvatierra defensa “negociar amb l’ATM uns dèficits a nivell de transport públic” com l’autobús directe entre Tiana i Barcelona. Un servei que Tiana va perdre ja fa uns anys.

 

“Tenim un discurs propi i un projecte que difereix del de l’equip de govern. Això enriqueix la democràcia a Tiana”, destaca el portaveu de Junts, que recupera en l’entrevista els motius pels quals es va crear l’agruapció d’electors: “Fa dos anys no sabíem a qui votar”. Del procés participatiu en va sortir un projecte estrictament local que es va plasmar en el programa electoral i que ara es va desgranant en els plens i en l’acció al carrer.

La negociació

Junts per Tiana es va reunir amb representants de l’equip de govern per aclarir dubtes respecte la documentació que s’havia lliurat dels pressupostos. La reunió es fa després d’un primer anàlisi de l’assemblea de totes les partides.

En la reunió amb els regidors Ricard Fabra, Núria Garcia i Núria Blasco, s’aclareixen i expliquen els projectes d’inversions, com la reurbanització del centre i el carril bici, però no es concreta gaire cosa més. Tots els dubtes queden pendents de resposta per part de l’equip de govern. Entre la documentació no resposta hi ha l’estat del deute. “No saben explicar els números, no saben dir quin és el projecte més enllà de les dues grans inversions… L’interlocutor que teníem estava absent. No sabia ni que s’havia incorporat una plaça de tresorer”, exposa Isaac Salvatierra.

 

En dues reunions més amb els grups municipals, els tècnics aclareixen alguns conceptes i s’obté l’esborrany de l’àrea de Benestar i Drets Socials. I en una comissió informativa amb els portaveus, preguntada per Junts, l’alcaldessa explica el pla de comerç. La memòria d’alcaldia, però, on s’interpreten tots els números, s’analitza l’estat del deute i s’explica la visió general de l’equip de govern, no arriba fins que es convoca el ple, una setmana abans de debatre els pressupostos. “Es va anar a última hora. La memòria d’alcaldia no arriba fins una setmana abans i sense aquesta informació era molt difícil interpretar els projectes”, diu Salvatierra.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.