Llum verda a l’IBI social proposat per Junts

El ple municipal ha aprovat per unanimitat les bases per a l’atorgament de subvencions a l’impost de béns immobles (IBI). Es tracta d’ajuts per pagar l’IBI a les famílies que més ho necessiten,  que va proposar Junts per Tiana, i que es van comprometre en el ple d’ordenances fiscals del mes d’octubre.

L’acord de ple de les ordenances fiscals per al 2017 va incloure a darrera hora “el compromís d’elaborar unes bases específiques reguladores per a l’atorgament de subvencions sobre l’impost de béns immobles per a persones en una situació econòmica desfavorida i amb càrregues familiars”. L’afegit, que es va incloure al text just abans de començar el ple detallava que la voluntat era “iniciar la seva tramitació administrativa en el ple ordinari del mes de gener del 2017”.

El compromís era fer i portar a votació les bases al mes de gener. I en el ple de gener del 2017 es van aprovar per unanimitat. Es destinen 10.000 euros del pressupost, i Junts “ens ho prenem com una prova pilot”, ha destacat el portaveu Isaac Salvatierra. Per això l’agrupació d’electors demana poder fer-ne un seguiment.

“Estem convençuts que si des de l’oposició no haguessim pressionat per fer l’IBI més social en aquest exercici, avui no estaríem aprovant aquestes bases”, ha remarcat Salvatierra al ple. Els ajuts per pagar l’IBI surten d’una proposta de Junts per Tiana.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.