Salvatierra: “És extraordinària la memòria que tenim els tianencs del tramvia. I no va circular ni 40 anys!”

El cotxe número 2 del Tramvia de Montgat-Tiana, novament rehabilitat, ja torna a lluir. Han hagut de passar 20 anys per tornar-lo a veure com aquell 1 de novembre del 1916,  quan l’alcalde Joan Garí, promotor d’aquest nou mitjà de transport públic a Tiana, l’inaugurés en mig d’una gran festa popular.

Aquest 27 de novembre, Tiana ha reviscut la festa. Una festa a la memòria històrica col·lectiva i un homenatge al que és un símbol indiscutible del poble. “És extraordinari la memòria que tenim els tianencs del tramvia perquè va estar menys de 50 anys en circulació”, deia el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, durant la festa del centenari a Ràdio Tiana, com a exemple de com ha perdurat en el temps, i de generació en generació.

 

L’any 1996 l’Ajuntament va instal·lar el vagó rehabilitat per l’ex regidor de cultura i historiador local, Lluís Carreras, a l’Avinguda Joan Garí. En aquest moment, però, tot i la reivindicació, l’Ajuntament no va protegir el tramvia, ni contra les inclemències meteorològiques ni el vandalisme. Salvatierra destacava també aquesta “paradoxa” en el programa en directe de Ràdio Tiana.

 

El portaveu de Junts va ser un dels quatre joves que juntament amb Lluís Carreras van participar en la primera rehabilitació. Durant la festa del centenari, Salvatierra, va tenir un record per Carreras.

 


Escolta aquí tota l’entrevista en directe al programa especial de Ràdio Tiana

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.