Condol per l’ex alcalde Josep París i Rigalós

Junts per Tiana expressa el seu condol a la família de l’ex alcalde de Tiana Josep París i Rigalós i a l’Ajuntament de Tiana, així com un reconeixement per la feina feta pel poble de Tiana.

Volem tenir un record especial per l’alcalde de Tiana durant la transició. Josep París i Rigalós va ser escollit alcalde el 1976. Durant el seu mandat, Tiana és el primer ajuntament que demana la consigna de l’Assamblea de Catalunya: “Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia”, petició que el consistori va haver de retirar.

El seu llegat és molt present encara en la vida dels tianencs.

Josep París i Rigalós va ser l’alcalde que l’any 1978 va rubricar la compra de l’actual Casal de Tiana i la Sala Albéniz, fins llavors propietat del Casino de Tiana; Va promoure l’homenatge a Lola Anglada, inaugurant el carrer que porta el seu nom i que neix a la Plaça de la Vila, just a tocar de la casa on va viure l’escriptora i dibuixant.

Durant el seus anys d’alcalde,  es construeix tota la xarxa del calvegueram del poble, s’inicien els tràmits perquè la vila tingui una escola pública i crea el patronat de l’habitatge.

Per ell, tot el nostre reconeixement.

Josep París i Rigalós. Tiana, 1935-2016.

 

 

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.