34.000 euros: el govern municipal es gasta tot el pressupost de parcs infantils amb les Tres Bessones

El govern municipal (PSC-ERC) ha gastat tota la partida del pressupost destinada a parcs infantils a la compra dels gronxadors de les Tres Bessones que s’han instal·lat al parc Joan Armengol.

Segons l’acta de la Junta de Govern, l’equip de govern va destinar a la compra dels gronxadors 29.947,50 euros, IVA inclòs. Junts va preguntar al ple quin és el cost total del projecte, sumant l’adequació i ajardinament de l’entorn de la instal·lació.

El govern admet que ha gastat tot el pressupost previst per a parcs infantils aquest 2016 en aquesta instal·lació. A banda de la compra de les Tres Bessones, s’han rehabilitat els gronxadors antics i s’ha restaurant part de l’entron. Això ha suposat una despesa extra de 3.800 euros.

La despesa del lloguer del trenet i la xocolatada pel dia de la inauguració puja a 500 euros. Tot plegat ha costat 34.247,5 euros.

Reclamem gronxadors adaptats

El parc no incorpora jocs infantils per a nens i nenes menors de 3 anys, ni gronxadors adaptats a diversitats funcionals, tal com fa temps demana ASPAMOTI, i va fer constar Junts durant el ple. El govern deixa per a l’any vinent la remodelació d’un nou parc infantil que incorpori gronxadors per a nens i nenes amb discapacitat.

Unes figures mediàtiques gens adients al lloc

Junts també qüestiona si el parc Joan Armengol és el més idoni per a posar-hi els gronxadors de les Tres Bessones. El parc porta el nom d’un artista local, pedagog i pallasso. “Creiem que la força mediàtica de les Tres Bessones farà que se li acabi dient el parc de les Tres Bessones”, va fer notar durant el ple ell portaveu de Junts, Isaac Salvatierra. “Vampiritzaran el record de l’espai. Per nosaltres el model de parc infantil s’acosta més al parc de les tirolines del Pla de Montgat”, va insisitir Salvatierra, que va acabar la seva intervenció al ple amb una pregunta al Govern: “S’imaginen col·locar les tres bessones al jardí de la Lola Anglada?

 

La qüestió ja havia estat objecte de polèmica feia dies a les xarxes socials.

La pregunta de Junts

En relació a la recent inauguració del que l’equip de govern en va denominar en la invitació institucional “parc temàtic de les Tres Bessones”, situat al parc Joan Armengol, amb un cost, segons consta a l’acta de la Junta de Govern, de 29.947,50 euros IVA inclòs, el grup municipal de Junts per Tiana formula les següents preguntes.

  • Quin és el cost total del projecte, sumant l’adequació i ajardinament de l’entorn de la instal·lació?
  • Quin és el cost de la inauguració (xocolatada i trenet turístic)?
  • Quin era l’objectiu de la remodelació del parc?
  • En quin ámbit (proposta, projecte tècnic, pressupostari, polític…) es va prendre la decisió?
  • S’ha rebut cap subvenció supramunicipal?
  • Com queda la partida 1710.61900 “Millores Parcs Infantils” d’aquest any?
  • Quin és el pla de parcs infantils de l’equip de govern per als propers anys?
  • Quina previsió tenen de fer parcs adaptats a infants amb discapacitat funcional, tal com reclama l’associació ASPAMOTI?

 

Foto de capçalera: La Local-Ràdio Tiana

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.