L’alcaldessa de Badalona es compromet amb Junts a estudiar les prestacions del centre de salut de Tiana

En aquest article trobareu la crònica del sopar de Junts per Tiana amb Dolors Sabater i les lliçons que ens en vam endur en relació a la nova manera de governar la ciutat. Però com que Badalona i Tiana comparteixen espais de gestió, vam voler aprofitar la seva primera vista a Tiana com a alcaldessa de la ciutat veïna per abordar temes locals.

Millorar les prestacions del Consultori Local

Dolors Sabater va marxar de Tiana amb el compromís d’estudiar les prestacions que ofereix el servei que Badalona Serveis Assitencials dóna a Tiana a través del Consultori Local. L’empresa municipal, presidida per l’alcaldessa de Badalona, ha reduït el servei d’urgències i especialistes, arran de la crisi i les retallades. També hi ha llistes d’espera, en segons quins casos, com per exemple la pediatria. Preguntat pel regidor a l’ombra de Junts en temes de salut, Ramon Coll, Sabater es va comprometre a estudiar millorar el servei que BSA dóna a Tiana. Actualment el Consultori Local de Tiana té els serveis de medicina familiar, pediatria i infermeria comunitària. Els mateixos que el 2002 quan es va signar el contracte, però amb 2.000 habitants més.

Dolors Sabater i l’accessibilitat

Qui coneix Dolors Sabater sap que ha estat una tossuda activista per fer de Badalona una ciutat accessible. La situació del seu germà la va portar a fer desobediència i a no entrar als edificis que no estiguessin adaptats. Ara, com a alcalessa, reconeix que és difícil fer desobediència en aquest sentit, però porta dins seu la lluita que va encapçalar durant molts anys com a presidenta de l’Associació de Veïns del Centre de Badalona, des de l’associació Aspanin i com a badalonina compromesa.

I què hem de fer amb el centre de Tiana i la peatonalització?

Des de l’Associació de Veïns del Centre, Sabater també va liderar la lluita per fer del centre de Badalona una zona per a vianants. Admet les diferents reticències dels comerciants però també explica, ara amb orgull, la vida que ha agafat el carrer Canonge Baranera on abans s’havia de caminar esquivant cotxes i furgonetes que descarregaven a peu de botiga. S’hi mostra clarament a favor, però posa de relleu que cal un espai on aparcar i va encoratjar Tiana a buscar i trobar el desllorigador de la crisi comercial.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.