Els comerciants reclamen un pla per dinamitzar el comerç

Junts per Tiana ha fet una enquesta als propietaris de comerços, serveis i restaurants del poble per poder recollir les seves opinions i fer un treball de camp que ha de ser la base per començar a treballar en un pla per dinamitzar el comerç al poble i superar la crisi en què està immers. L’objectiu de l’enquesta és conèixer el grau de satisfacció dels comerciants de Tiana sobre la situació del comerç i trobar la base per a fer un pla dinamitzador del comerç local.

Clica aquí per anar a l’enquesta

Entre les principals conclusions de l’enquesta, que han respost 62 comerços i serveis tianencs, hi ha la manca d’un model comercial, tant per part dels mateixos comerciants com des de la institució. L’aparcament es manté com a principal reivindicació, però els enquestats fan autocrítica i admeten que hi ha poca oferta i, alguns d’ells, que els preus són cars i que Tiana s’ha convertit en un poble dormitori. Hi ha una clara indefinició pel que fa a un carrer per a vianants i una evident desinformació pel que fa al projecte ‘Retrobem-nos’. Entre les demandes clares hi ha l’assessorament d’un tècnic de promoció econòmica, un espai físic al centre del poble per promocionar els comerços i els productes locals i que dinamitzi el centre i més aparcaments de 30 minuts. L’enquesta posa de relleu que els dimarts és un dia amb més vida a Tiana arran del mercat setmanal sedentari.

També s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Serveis Tianencs (ACIST), que ha fet arribar l’enquesta als seus associats.

La setmana passada, Junts per Tiana va lliurar els resultats de l’enquesta a l’ACIST durant una reunió on se’ls va explicar amb detall tot el treball de camp i es van compartir punts de vista sobre la situació de crisi que viu el comerç i les possibles solucions per sortir-ne.

10032016-IMG_9570

Toni Margalef, regidor a l’ombra de comerç amb la Yeho Gel, presidenta de l’ACIST durant la reunió de la setmana passada

 

Entre els comentaris i suggeriments que fan els enquestats destaca:

  • “Crec que el buit de polítiques de comerç que hi ha avui dia a Tiana es deu en bona part a una major falta de consens en el comerç del poble. Perquè hi hagi propostes i difusió efectiva en política de comerç local, cal molta més sensibilització, implicació i actuació de gran part dels comerciants, tant els associats com dels no associats. Des de l’Ajuntament, podeu donar suport amb recursos materials o econòmics, però la política comercial comença amb un lideratge del comerç, no de les administracions”.
  • “La gran avantatge del comerç local és el tracte i el servei, donat que el nucli comercial està tan concentrat, m’agradaria més un sistema que aconseguís que el 10% dels habitants de la zona dormitori, s’hi apropés. L’espai (físic al centre del poble )potser estaria bé per a la restauració i serveis que no tenen aparador”.
  • “Del que sento més queixes és que no hi ha una zona única comercial al poble. Això fa que la gent hagi de moure’s molt per fer diverses compres, posats ha moure’s amb cotxe, doncs marxen fora que tenen més opcions i més variades”.

L’enquesta s’ha fet durant el mes de novembre del 2015 i de manera anònima. L’han elaborat els regidors a l’ombra en matèria de comerç, Toni Margalef i Rosa Gil, amb l’assessorament de dos tècnics de promoció econòmica coneixedors de la realitat tianenca i amb experiència en el territori. Els dos tècnics han assessorat en com formular les preguntes i l’ordre que havien de seguir, i també en la interpretació de les respostes i les conclusions.

Els regidors de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra i Cristina Comas, lliuraran l’enquesta a l’equip de govern i a tots els grups de l’oposició i proposaran l’inici de les negociacions per començar a fer un pla per dinamitzar el comerç del poble.

  Enquesta Comerç 2016 (639,6 KiB)

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.