Junts considera inadequada i equivocada la campanya publicitària del Duet Sports

Què? 

Junts per Tiana fa explícit el seu desacord i critica la campanya  publicitària que ha fet el complex esportiu municipal Jordi Marí, Duet Sports, amb el lema “les dones no n’aguanteu més de 3” i “els homes no n’aguanteu més de 3”. L’agrupació d’electors considera d’inadequada i equivocada l’estratègia comunicativa i també els valors sexistes que es desprenen d’aquesta campanya.

ANUNCIO SEXISTA DE DUET SPORTS

L’ús comunicatiu de la campanya Duet ha marcat quins són els rols i els estereotips que, segons el centre, marquen actualitat i tendència, essent un model de construcció cultural de gènere totalment desigual i injust entre homes i dones.

Per una banda, els rols ens expliquen quin tipus de coses fan habitualment dones i homes, i per una altra, els estereotips ens comuniquen /representen la idea prèvia que es té sobre com són homes i dones i també la manera en què es comporten.

El centre Duet ha retirat de tot Catalunya la promoció de la campanya, que ha estat finançada des de l’empresa concessionària vinculada a les estratègies comunicatives del Duet Sports, però encara està visible en algunes línies d’autobusos de recorregut curt, com per exemple entre Badalona i Tiana i a la seva web.

Com?

Aquesta mala pràctica de comunicació és un exemple més dels micromasclismes, estratègies diàries, subtils però molt permanents, que minven l’autoestima i la llibertat de les dones i que són a la base d’altres violències com la psicològica, la sexual, la física o l’econòmica. Els micromasclismes són actituds de dominació “suau” o “de baixa intensitat” d’abús i imposició en la vida quotidiana.

Des de Junts pet Tiana creiem que en la perspectiva de gènere i l’equitat entre homes i dones. Que es porti a terme i que s’eduqui de manera activa i transformadora promou formes més equitatives de participació, relacions socials, d’economia alternativa, i de reconeixement de la relació directa que hi ha entre drets humans, desenvolupament humà i sostenible i l’equitat de gènere.

Per a què? 

Des de Junts per Tiana creiem important:

– Promoure una formació continuada per sensibilitzar i educar amb els valors de l’educació transformadora i per una ciutadania global que generi processos des de la coeducació per tal d’aconseguir una ciutadania lliure, equitativa i no sexista.

– Impulsar i consolidar el model de coeducació com a model educatiu que proposa que totes les persones siguin formades en un sistema de valors, normes, comportaments i expectatives, no jerarquitzats en funció del sexe i, alhora, educar-les valorant les seves diferències individuals i qualitats personals, des de la promoció del respecte, la convivència, la col·laboració i la solidaritat entre homes i dones.

– Donar exemple i bona pràctica del llenguatge inclusiu arrel de la importància pràctica, política i simbòlica d’aquest per a la formació en l’equitat de gènere.

– Prioritzar una estratègia àmplia i transversal de sensibilització respecte la perspectiva de gènere i l’equitat, des de totes les àrees de gestió de l’Ajuntament i de polítiques públiques d’educació formal i no formal, la cooperació i la solidaritat, la transparència, els pressupostos que integrin la perspectiva de gènere, la comunicació pública i la comunicació institucional, des de l’economia feminime o ecofeminisme, entre moltes altres.

És per això, que Junts per Tiana, demanem l’eliminació d’aquestes estratègies comunicatives sexistes, discriminatòries i masclistes, adreçant a l’Ajuntament de Tiana que vetlli per la coherència de comunicació i perspectiva de gènere de les següents campanyes publicitàries del complex esportiu municipal Jordi Marí, Duet Sports, i els seus espais i àrees vinculades d’Igualtat i Gènere.

 

La polèmica a la premsa

El Periodico: Un gimnas modifica un anunci per acusacions de sexisme

Gramenet 2.0: L’Ajuntament demana la retirada de la publicitat masclista de Duet Can Zam

Ràdio Rubí: L’Ajuntament es desmarca de la publicitat del Duet Esports considerada sexista

Foto de capçalera: La Local-Ràdio Tiana

 

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.