Junts porta al ple l’incompliment de la llei de la transparència i la manca de personal als mitjans públics

Aquest matí s’ha convocat el ple municipal de gener. El dimarts, 12 de gener, es porta la votació dels pressupostos municipals. L’equip de govern PSC-ERC necessita els vots a favor dels grups de l’oposició o una abstenció per tirar endavant els pressupostos perquè està en minoria. Si no aconsegueix suports però si una abstenció, caldrà fer una segona volta de la votació i els pressupostos s’aprovaran amb el vot de qualitat de l’alcaldia.

Junts per Tiana decidirà el seu vot dilluns en l’assemblea oberta. Serà a les 20h a l’escorxador. L’agrupació d’electors ha analitzat tot l’esborrany, ha fet diverses preguntes al govern en la comissió informativa del dijous 7 de gener i ha presentat algunes propostes per millorar partides socials i sobre accessibilitat. Les aportacions de Junts surten de l’anàlisi dels regidors a l’ombra, la campanya “Ajuda’ns a fer la carta als Reis” i del programa electoral.

L’aprovació dels pressupostos és el punt principal de l’ordre del dia del ple:

  Ordre del dia ple gener 2016 (145,6 KiB)

Junts també ha presentat una interpel·lació i una pregunta sobre la llei de la transparència i els mitjans de comunicació.

Transparència i comunicació

L’1 de gener va entrar en vigor la Llei de la Transparència. L’Ajuntament de Tiana la incompleix malgrat els avisos reiterats des de Junts per Tiana i els oferiments del grup municipal (plens, comissions informatives, …) de treballar conjuntament amb l’equip de govern per ajudar a tirar endavant les eines necessàries. Davant la situació actual, Junts presenta la següent pregunta:

  Pregunta sobre transparència (100,2 KiB)

També des de l’1 de gener no hi ha responsable ni a Ràdio Tiana ni a La Local. Tot i les gestions de la comissió específica de mitjans per garantir el servei mentre no es convocava el concurs públic per a la plaça de director, el govern no ha preparat el contracte temporal del director en funcions i fa més d’una setmana que no hi ha notícies. D’aquí, la interpel·lació que presentem al ple:

  Interpel·lació sobre Ràdio Tiana (102,9 KiB)

 

El ple és dimarts, 12 de gener a les 19h i  esperem que es pugui seguir per Ràdio Tiana com s’ha fet durant els darrers 20 anys. També es pot seguir la sessió amb l’etiqueta #PleTiana.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.