Junts ja treballa en possibles noms de Síndic de Greuges

El grup municipal de Junts per Tiana ha traslladat a l’equip de govern la necessitat de cobrir la vacant de Síndic de Greuges. Ho va fer a la informativa de presidència i al ple municipal. Cal buscar una persona de consens i que el ple aprovi per unanimitat. Per aquest motiu l’agrupació d’electors ja ha començat a treballar en diferents noms de persones que podrien ocupar aquesta plaça per poder fer la proposta a la resta de grups municipals.

El 1997 l’Ajuntament de Tiana va aprovar la normativa del síndic de greuges municipal. Actualment hi ha 42 síndics de greuges locals a Catalunya. Tot i que Tiana va ser un dels municipis pioners en la implantació d’aquesta figura a nivell local, el càrrec –que s’exerceix de forma gratuïta-, està vacant des de l’any 2008.

Durant els més de 10 anys que els diferents síndics de greuges van estar al servei del poble, els ciutadans van reconèixer clarament en aquesta figura la persona a qui adreçar-se en cas de conflicte amb l’Administració local i ha estat la via de solució de molts conflictes.

La figura del síndic té la missió de defensar els drets reconeguts a favor dels ciutadans. Pot supervisar l’activitat de l’administració municipal, de les autoritats, i del personal. En el context actual, amb l’imminent entrada en vigor del títol segon de la Llei de la Transparència en l’àmbit local, és una eina més al servei dels ciutadà i de la mateixa administració.

Cam va dir l’ex alcalde Ferran Vallespinós, qui va instaurar la figura del síndic: “No té sentit que aquesta peça fonamental de tot el sistema democràtic local estigui buida”.

És per això que el grup municipal de Junts per Tiana va fer el prec a l’equip de govern perquè en el menor temps possible es comenci el procés per nomenar un nou síndic de greuges a Tiana.

El Fòrum de Síndics locals de Catalunya s’ha adreçat als ajuntaments que tenen la plaça vacant (també al de Tiana) perquè reconstitueixin aquesta figura de defensa dels drets de la ciutadania.

La Junta directiva d’aquest fòrum ha encarregat al Síndic de greuges de Mollet i al primer síndic que va tenir Tiana, Rafel Armenteros, a fer el procés d’apropament als municipis que volen implementar la figura del defensor del ciutadà. El procés comença aquest mateix mes. Junts per Tiana està en contacte amb Armenteros per empènyer i ajudar a reconstituir la figura del sindic de greuges al poble. Entre les funcions que ha encarregat el Fòrum de Síndics a Rafel Armenteros hi ha la d’ajudar a trobar una persona de consens entre els grups municipals.

Et pot interessar

3 comentaris

  • Esther 23 de desembre de 2015   Reply →

    Soc perfecta per la plaça.. Visc a Tiana

    • Junts per Tiana 25 de gener de 2016   Reply →

      L’avisem quan comenci el procés per escollir síndic. De moment tot està pendent d’una junta de portaveus amb el Fòrum de Síndics Locals.

      • Esther 26 de gener de 2016   Reply →

        Gràcies, estic a l’espera de les vostres noticies..

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.