Sopa de pa amb tomàquet: La cuina de JUNTS
Som mediteranis. Ens agrada compartir al voltant d’una taula i amb una copa de vi a la mà tot allò que vivim. No hi podem fer més. I així, tan natural, surt una campanya gastronòmica en paral·lel a la de guanyar-se el vot.
I de la llista surt l’equip de cuina de Junts, que, a més d’enganxar cartells i fer el programa i explicar-lo en els actes, també s’ha de posar el davantal. En Toni Margalef lidera un equip de candidats que tan organitza un sopar, un dinar, com un pica-pica a l’antiga.
També tenim una pastissera pels berenars del Tupper Junts. La Georgina fa magdalenes casolanes i pastissos i ens els vesteix com als anys 70. Com en aquelles reunions que es feien a casa per vendre els potets de plàstic per guardar el mejar cuinat i sense cuinar.
Ens ajuden pares, mares, dones, marits, gendres i amics. Sort d’ells per servir 15 quilos de mongetes del ganxet i 200 botifarres!
Ho fem Junts i a la nostra manera més senzilla i casolana perquè ens agrada treballar en equip i, no ho negarem, el pressupost dóna pel que dóna. Però, de moment, ningú no se’ns ha queixat d’estar mal servit.
Sopa de pa amb tomàquet amb pernil ibèric:
1 kg de tomàquet madur pelat
100 gr de pa
1 dent petita d’all
20 gr de vinagre
50 gr d’oli
1 culleradeta de sal
500 ml d’aigua
Tritureu el tomàquet, amb tots els ingredients, fins aconseguir una textura homogènia.
Serviu-la freda amb encenalls de pernil ibèric.
Una recepta de Toni Margalef
Bon profit!
La cuina-taller que Junts proposa en el programa electoral per revitalizar el comerç local