Un compromís amb el país

Moments abans de començar el debat electoral de dissabte, Junts va formalitzar el compromís amb l’ANC. L’acord que han signat íntegrament les formacions de CIU, ERC i la CUP referma “la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés que ens ha de portar a la constitució de la República catalana com a Estat independent”.

Jordi Millan, coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a nivell local, també va demanar durant el debat quina era la posició de tots els partits respecte el procés sobiranista. El candidat de Junts va ser clar. Isaac Salvatierra va explicar què suposava l’acord i va exposar que Junts “ens posarem a disposició del president de la Generalitat i del Parlament de Catalunya si després del 27-S hi ha una majoria independentista”.

El cinquè punt de l’acord demana el compromís de totes les formacions de facilitar l’elecció com a alcalde o alcaldessa el cap d’una de les llistes que incloguin els punts del document de l’ANC, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

Isaac Salvatierra va exposar, a més, durant el debat que “a l’hora d’arribar a acords amb altres forces polítiques, mantindrà com a prioritat el projecte de poble amb el qual Junts es presenta a les eleccions municipals”.

Et pot interessar

Un Comentari

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.