Programa

 

Per primera vegada, una agrupació d’electors es presenta a unes eleccions municipals de Tiana. Som un grup de veïns i veïnes que impulsem des de fa mesos un procés de regeneració democràtica per fer un gir a l’Ajuntament. Creiem que ha arribat l’hora de canviar la manera de governar. I que cal fer-ho amb un projecte estrictament local.

Aquest programa electoral s’ha elaborat gràcies a les idees i propostes que els tianencs i tianenques han fet i debatut en les trobades dels dies 17 i 31 de gener, 28 de febrer, 14 i 28 de març i 9 d’abril a la Sala Albéniz del Casal, a l’Espai Tiana i a l’Escorxador. Hi han participat membres de la comunitat educativa, arquitectes, urbanistes, experts en mobilitat, economistes, tècnics en promoció econòmica, botiguers, metges, periodistes i gent del món dels esports i la cultura. S’ha discutit en assemblees obertes i s’ha aprovat el 29 d’abril del 2015.

L’edició impresa i el repartiment casa per casa del programa s’ha fet gràcies a una campanya de micromecenatge amb la plataforma totSuma. Tots els comptes són públics a l’apartat de transparència de juntstiana.cat.

Volem un Ajuntament més obert al poble. Fer de la llei de la transparència un punt de partida, un canvi cultural de la relació del ciutadà amb el seu ajuntament. Volem un govern dialogant. Amb sentit comú. Que escolti els veïns i que arribi a grans acords amb l’oposició. Sense guerres partidistes interessades, buides, de la vella política en descomposició. Un dels punts centrals d’aquest programa electoral és el Consell de la Vila, fòrum central del debat ciutadà i control popular de l’acció de govern. Volem dibuixar el poble del futur, modern i avançat. I per això calen grans acords entre tots.

Comencem a sortir de la crisi i no podem repetir els errors que la van provocar. La transparència, el dret de tot ciutadà a tenir accés a la informació municipal, és una mesura anticorrupció, contra el tràfic d’influències i la malversació de fons públics, que cal aplicar sense matisos ni escenificacions. Això implica un canvi
profund en la gestió de la informació municipal. No acceptem un rentat de cara per anar tirant. No podem començar de nou amb les mateixes bases. Cal un equip honest, jove, preparat, valent i amb ganes, que estigui disposat a liderar-ho. Que tingui empatia amb els treballadors municipals per escoltar-los i treballar en equip, aprofitant el seu talent, a través d’un sistema horitzontal en què tothom sigui important.

Som de Tiana perquè hi vivim, des de fa molt o des de no fa gaire. El paisatge, els referents urbans: l’entorn és memòria col·lectiva. Hi tenim vincles emocionals i no els volem perdre. No es pot administrar Tiana com un suburbi benestant de Barcelona. Cal entendre el poble i actuar amb enginy i respecte.

Volem un poble viu per treballar-hi, comprar i fer-hi activitats. Un poble verd pensat per als vianants. Un poble educador, amb igualtat d’oportunitats. Una vila d’art i cultura. Un poble amb memòria, que miri al futur.

Aquest és el poble que volem. Esperem que us il·lusioni tant com a nosaltres. Estem preparats i preparades. I ho farem JUNTS.

Aquest programa electoral és el compromís de la candidatura Junts per Tiana amb el poble. És una declaració de principis. Un pla ambiciós, que volem aplicar amb pas ferm.

  Programa electoral, eleccions municipals 2015 (8,9 MiB)

banderola-transparent

Viu

Verd

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada