Escoltar i trepitjar el carrer. Són dues coses senzilles, que no costen diners i que són fàcils de fer. I són dues coses que els veïns i veïnes de qualsevol poble demanen als seus representants.

 

Mirar-ho tot des de l’òptica de la plaça de la Vila empetiteix. S’ha d’obrir el focus. Per això durant aquests quatre anys no ens hem mogut del carrer. Com fèiem abans de la creació de l’agrupació d’electors. Com fèiem abans de Junts per Tiana. Aquests darrers mesos, a més, vam dir: per què no anem a buscar idees per Tiana? Les idees que tenen els veïns i veïnes. I per què no ho fem a casa seva?

IDEES PER A TIANA

I així va començar un projecte participatiu que ha servit per fixar les prioritats del programa electoral a banda de prendre bona nota de tot el que passa i preocupa a cada zona i que és fàcil o difícil de solucionar.

Amb les vostres idees per Tiana hem conegut que hi ha solars de propietat municipal abandonats i pendents d’un ús. Que pràcticament a totes les zones del poble voleu que els cotxes corrin menys i que les voreres siguin més amples. Que al carrer de la Vinyeta hi ha unes escales per accedir a les cases que han fet que la Pilar de més de 80 anys no hagi sortit de casa des d’en fa 10 i que si ho ha de fer, l’han de treure en ambulància. Això passa al centre del poble i al segle XXI. Que a la Ciutadella hi ha hagut una plaga de rates i d’escarabats i que a la Bòbila quan canvien la nevera, no entra per la porta perquè entre la vorera estreta, l’arbre i els cotxes aparcats, no passa per enlloc. Que la seguretat preocupa a totes les Tianes i que a totes les Tianes es trepitgen caques de gossos que els amos dels animals no recullen quan els treuen a passejar. Que a les noves Tianes, a Can Gaietà, Creu de Terme, les Costes i Vessants, no han dissenyat urbanitzacions integrades i que hi falten comerços, i que estan mal comunicats amb el centre del poble. Que alguns carrers no estan prou nets i que alguns contenidors estan massa plens i amb deixalles que no toca. Que els parcs infantils estan deixats i que s’han mort alguns arbres. Que no els responen les instàncies, que cada cop hi ha més habitatges turístics i que les plaques amb el nom dels carrers en algunes zones fa més de 20 anys que estan provisionals. I que els agraden les festes, però no les trobades nocturnes per beure d’amagat, o no tan d’amagat…

 

I així, Tiana a Tiana, hem fet la radiografia global de com està el poble, del que necessita i del que creieu que es pot millorar. Una campanya participativa de 5 mesos que ha recorregut tots els racons i que ha recollit 100 idees per a Tiana i ha fixat les prioritats a l’hora de governar.