Teresita i Riteta Rosés Parera

(Tiana, 1913 – 2004 i 1914 – 2003)

Telefonistes

A finals dels anys 20 s’inaugura a Tiana, al carrer del Centre, la central de telèfons. Tota una revolució de progrés per al poble. 9 números connecten l’Ajuntament, la Cartoixa, el Seminari, can Regàs, el Cau, cals Frares i can Ferràs. A l’aparell hi havia dues dones que compaginaven la seva feina de perruqueres amb la de telefonistes: La Teresita i la Riteta Rosés.

 

Durant la guerra per poder aconseguir una conferència, s’havia de tenir molta paciència i resignació. Durant aquests anys la Teresita i la Riteta havien d’atendre les trucades amb els membres de la milícia dins l’oficina que les vigilaven. L’any 1974 la centraleta tenia 450 números i Telefònica va decidir automatitzar el sistema. Més de 40 anys van estar al peu del canó i amb l’orella a l’aparell.Diuen que eren les que més i millor coneixen els secrets de Tiana.

 

La Teresita i la Riteta són de les que van viure les festes majors del Sarauet, el ball de migdia on les noies estrenaven els vestits a mitja cama, i la cursa de cintes on els nois feien el llançament carrer Lola Anglada avall amb bicicleta.

 

Més de 40 anys al servei del poble a l’oficina de telèfons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia