Eulàlia Maurell Valls

(Tiana, 1917 – 2004)

Botiguera

A meitat del segle XX, el comerç a Tiana era pròsper i hi havia una bona oferta, tant d’alimentació com d’articles de tota mena: hi va arribar a haver fins a tres merceries alhora. Darrera el taulell, tirant endavant el negoci familiar, en molts dels casos, hi havia una dona. És el cas d’Eulàlia Maurell, la Laieta.

L’any 1944 obre la botiga i allà és on en Francesc Fernández Frasquito hi tenia l’estudi fotogràfic. A Casa Eulàlia o Can Frasquito hi van començar a vendre les peces de porcellana de la Montgatina. Aviat el negoci es va anar fent gran fins a tenir sucursal i tot al passatge Moragas.

La botiga es va especialitzar en perfumeria i joguines. I a l’altre local hi tenien bicicletes, cotxes de criatura i fins i tot motos. Li deien El Corte Inglés de Tiana… La Laieta també es va posar darrera la càmera, igual que ho va fer el seu marit, a qui es considera el notari visual de la història de Tiana. L’any 2015 la botiga tanca amb 71 anys d’història. La Laieta recollia bona part de la història de Tiana i va ser pregonera de la Festa Major de Sant Cebrià.

Darrera el taulell d’’El Corte Inglés de Tiana’

 

 

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia