Manifest

El punt de partida per repensar Tiana

Tiana es troba immersa en una crisi social i econòmica sense precedents i es basa en un model de gestió municipal que creiem obsolet i ineficaç. La situació actual ha fet més evident la incapacitat del govern per escoltar la ciutadania, saber anticipar-se als problemes i donar resposta pensant en tothom.

Un grup de tianencs i tianenques, persones inquietes pel present i el futur del poble, coincidim que cal fer pinya per un projecte basat en una nova manera de fer política. Calen veus plurals i crítiques. Persones preparades per (re)pensar Tiana i treballar per demostrar que un nou model polític és possible.

Què volem?

Volem un poble viu i dinàmic. Un poble per treballar-hi, per anar a comprar, passejar i fer-hi activitats. Un poble per viure-hi.

Volem fomentar la participació ciutadana per construir un projecte coherent i transparent que recuperi l’interès de la ciutadania per la política i que situï les persones al centre de les prioritats.

Volem unes institucions obertes al poble. Un Ajuntament amb les parets de vidre amb representants que no tinguin res a amagar. Cal establir un compromís ètic entre la institució i el veïnat que fomenti la màxima transparència per part de l’administració i els governs municipals generant espais de confiança, diàleg, decisió i coresponsabilitat.

Volem una Tiana que treballi, des de la diversitat, per la vertebració de la cultura i la llengua catalanes. Una Tiana que participi del procés que està fent el país cap a la plena sobirania.

Volem un projecte que il·lusioni, engresqui i cohesioni governants, la ciutadania, les escoles, les entitats culturals i esportives, la infància , la joventut, persones adultes i grans, per moure Tiana, sense oblidar el passat, plenament dins el segle XXI i mirant cap al futur.

Per tot això, volem fer una crida per construir un espai polític local alternatiu que permeti un consens social ampli, horitzontal i plenament democràtic, vertebrar una candidatura ciutadana per a les properes eleccions municipals del maig del 2015 que doni resposta a l’escenari actual de Tiana.

Com ho farem?

Obrint un procés assembleari per repensar Tiana i construïnt des de la base una candidatura electoral amb persones que portin a terme un projecte essencialment tianenc, amb persones que portin la veu del poble defugint de lideratges unipersonals.

Empoderant als tianencs i a les tianenques per a crear un programa electoral que defensi la seva visió del poble. 
Respectant un codi ètic i un model organitzatiu basat en l’assemblearisme i en el debat popular.

És l’hora de canviar. És l’hora de construir un espai diferent. És l’hora d’una proposta que vagi a l’arrel dels problemes per a decidir-ho tot.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada