SOLIDARITAT

PROGRAMA 2023

1- EDUCACIÓ 2- CULTURA 3- ESPORTS 4- SOLIDARITAT
5- SOSTENIBILITAT 6- ESPAI PÚBLIC 7- MOBILITAT 8- MEDI NATURAL
9- DRETS SOCIALS 10– SALUT 11- SEGURETAT 12– COMUNITAT 13– ECONomia 14- BON GOVERN

Una ciutadania activa i conscient

Volem treballar per un poble que no resti indiferent davant de les injustícies i que, com ja demostra amb les iniciatives ciutadanes solidàries, prengui partit i actuï. Ens cal ser un poble que eduqui des del compromís amb la humanitat. 

 

Fomentar la cooperació internacional

  • Impulsar campanyes de sensibilització amb l’ajuda de les entitats i l’escola, en el marc del poble educador, per tal d’avançar cap a una ciutadania cada cop més conscient, solidària i compromesa amb les problemàtiques locals i internacionals.
  • Constituir la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de Tiana, com a espai de col·laboració i coordinació entre l’Ajuntament i les entitats.
  • Treballar per l’aprovació del Marc d’Acció de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans de l’Ajuntament de Tiana, el full de ruta que marcarà les línies de la cooperació del consistori, basades en l’Agenda 2030 dels Objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.
  • Donar suport a projectes impulsats per la joventut en l’àmbit de la cooperació internacional.

 

Adquirir un compromís vers els drets, les llibertats i la cultura de pau

  • Junts per Tiana treballem sota els principis de llibertat i d’igualtat. La nostra agrupació d’electors té la convicció que ens cal fer un país socialment just i compromès amb els drets i les llibertats. Des del municipi i en projecció de país, apostem per la participació i el dret a decidir dels ciutadans. Estimem i valorem el nostre llegat, local i nacional, que ens ha de servir per projectar un futur que garanteixi els drets polítics i socials. No renunciem a la nostra llengua i a la nostra cultura perquè entenem que ens configuren com a poble i volem fer-les accessibles a tothom i protegir-les dels qui les volen esborrar.
  • En un context de crisi social, econòmica i política i immersos en un món permanentment en conflicte, Junts per Tiana apostem per la cultura de la pau i per comprometre’ns en la defensa dels drets d’aquells que viuen sota el jou i l’amenaça de la guerra, la repressió i la pobresa.