La Tiana del futur

Mariona Cebrian i Cesc Comas

Estudiant d’Humanitats i número 11 de la llista de Junts i estudiant d’Educació Social i número 8 de la llista de Junts

Mariona Cebrian i Cesc Comas

 

Les joves de Tiana volem tenir dret a viure al poble i desenvolupar-nos en ell, volem imaginar un lloc on els valors que imperin siguin la solidaritat, la cooperació, la cohesió i el respecte. Volem un poble acollidor i divers, on la diversitat estigui totalment acceptada.

 

Imaginem una Tiana on els discursos d’odi i rebuig cap a una part de la població no hi tenen cabuda. Volem una Tiana educadora, on l’educació sigui transversal entre tots els seus habitants. Una Tiana accessible per tothom, una Tiana verda i oberta que trenqui amb la dinàmica de poble dormitori.

 

Volem una Tiana educadora, on l’educació sigui transversal entre tots els seus habitants

Ser jove i viure a Tiana no ha de ser un privilegi: necessitem un poble on l’habitatge estigui a l’abast de tothom i les tianenques no hagin de marxar a viure fora per un motiu econòmic.

 

S’ha de garantir que, a banda de l’educació formal que les joves reben a l’escola i l’institut, puguin formar-se en aspectes no formals i tinguin a l’abast cursos i formacions que els ajudin a emprendre i crear noves iniciatives que puguin esdevenir oportunitats laborals creatives. Tiana ha d’inspirar.

 

El poble ha de tenir diferents espais que serveixin de punt de trobada entre les joves de les diferents Tianes, espais que cohesionin i que fomentin valors com la cooperació, la integració i la diversitat i que esdevinguin un catalitzador per fer xarxa entre les vilatanes.

 

El poble ha de tenir diferents espais que serveixin de punt de trobada entre les joves de les diferents Tianes

S’ha de pensar en un model cultural i festiu de qualitat que sigui inclusiu i divers, totes les tianenques s’han de sentir representades en la Festa Major i han de poder formar part en l’elecció del model d’oci del poble.

 

Per últim, necessitem unes joves que siguin conscients i crítiques amb la realitat del poble, necessitem un jovent implicat en el dia a dia de la vila i que, en tant que se l’estima, la vulgui millorar constantment. Volem que cada jove senti que s’escolta la seva paraula i que les seves accions es tenen en compte, Tiana la millorem entre totes: des de les entitats, participant en les festivitats o participant en la vida política del poble, entre d’altres.

 

Necessitem unes joves que siguin conscients i crítiques amb la realitat del poble, necessitem un jovent implicat en el dia a dia de la vila i que, en tant que se l’estima, la vulgui millorar constantment

El futur de Tiana també serà de les joves. Unes joves crítiques, creatives i emprenedores que estiguin conscienciades de la importància de viure en un poble feminista, solidari, ecològic, inclusiu, divers i participatiu, que fem i transformem entre totes.

 

Descobreix aquí la bio de la Mariona Cebrián i d’en Cesc Comas