• Dimecres, 16 de setembre

    Visca la Festa Major!

DIssabte 12 DIumenge 13 DIlluns 14 DImarts 15  DIMecres 16
 

 

La festa major de 1994

L‘any 1994 la festa fa un tomb. La imatge pren més força que mai amb un cartell de Jordi Santamaria i Mario Tarragó que omple els carrers, més enllà del programa de mà.

És l’última Festa Major de CiU al govern amb Josep M. Escudé d’alcalde i Lluís Carreras com a regidor de cultura. La festa conserva la majoria dels actes però abandona l’envelat.

 

Memòria oral: El globus inflable

Un error de càlcul va deixar l’any 1988 la Festa Major sense envelat. La comissió de Festes busca alguna cosa que doni aixopluc i troba un globus inflable gegantí i gèlid.

Qui era el president de la comissió de festes d’aleshores, Jaume Soler, ho recorda perfectament.

El concurs de pèsols

Carles Casanovas, exregidor de Cultura, explica que abans del concurs de paelles la idea inicial per celebrar la Diada en família va ser organitzar una pesolada. La idea no va reeixir del tot i va acabar desembocant en l’actual celebració, una de les més tradicionals de la festa. Un dels primers anys, per fer caliu, els organitzadors van demanar a un cuiner professional que preparés una paella per a uns quants centenars de persones. Resulta que el dia abans amenaçava pluja i la comissió va acabar decidint congelar tot el peix i no jugar-se-la. Es veu que al final va fer un sol de mil dimonis.

Els anuncis

Els programes de Festa Major es pagaven amb les col·laboracions dels socis de l’envelat i els comerços. Alguns dels anuncis ara són autèntiques joies del passat.