• Dilluns, 14 de setembre

    Visca la Festa Major!

DISSABTE 12 DIUMENGE 13 DILLUNS 14 DIMARTS 15  DIMECRES 16
 

 

La festa major de 1978

L‘any 1978 l’Ajuntament encarrega el cartell de Festa Major a Àlvar Suñol. Inconfusible: amb el perfil de dona i el colom. Aquest any la comissió de festes es renova per complert i remarquen en el programa d’actes que “aquesta comissió de festes és del poble i per al poble” i que

acceptaran “gustosament tota classe de suggeriments de les entitats”. Aquell any aterra per primer cop a Tiana el Circ Cric de Tortell Poltrona i l’orquestra Costa Brava, que tants anys ompliria l’envelat la nit dels dissabtes de Festa Major.

Memòria oral: Les matinades

L’any 1987 es fan les primeres matinades. Comencen tímidament i acaben sent un veritable esclat de festa. El punt final oficial era al carrer d’en Gosch. 

Però sabeu on era el veritable final? En Joan Armengol i Moliner ho recorda perfectament.

 

La carpa de la Cansalada

El contenciós entre l’Ajuntament i Josep Maria Vilaclara per l’expropiació del camp de futbol vell va fer que el 1996 el propietari es negués a deixar el solar per muntar-hi la festa. L’espai alternatiu va ser a la Cansalada, un petit terreny al costat del Garden Tiana. Allà s’hi va muntar la carpa del Tortell Poltrona i tothom recorda aquella com una gran festa: en un espai màgic i amb uns tianencs que, amenaçats pel desafiament de Vilaclara, van fer més pinya que mai.

Els anuncis

Els programes de Festa Major es pagaven amb les col·laboracions dels socis de l’envelat i els comerços. Alguns dels anuncis ara són autèntiques joies del passat.