Comunicat de Junts per Tiana en relació al cessament del regidor Mateu Hernández

En relació al cessament del regidor Mateu Hernández anunciat aquest divendres en un comunicat de premsa de l’Ajuntament de Tiana, l’agrupació d’electors i electores expressa el següent:

 

Els fets són greus i cal una investigació a fons per aclarir–ne tots els extrems.

 

La ciutadania té dret a saber qui va autoritzar les obres i des de quan l’equip de govern n’estava al corrent. L’acció de control de govern del grup municipal Junts per Tiana ha forçat l’equip de govern a anar donant explicacions del cas, però encara hi ha molts interrogants que cal aclarir.

 

Cal aclarir el vincle de les obres a la Sala Albéniz amb l’entrada irregular dels vots dels pressupostos participatius en favor de l’opció del cine per part de l’alcaldessa, Marta Martorell. Cal recordar que els fets es destapen el 13 de desembre del 2020 quan l’alcaldessa i el regidor –segons van admetre tots dos al ple municipal– entren vots de manera coordinada a la plataforma digital de votació dels pressupostos participatius al marge del procediment fixat. Aquesta introducció de vots –la gran majoria per l’opció del cine– es fa el dia abans de l’inici de les obres de la instal·lació del cine a la Sala Albéniz i quan l’opció del cine estava al llindar de quedar–se fora dels projectes seleccionats pels pressupostos participatius per manca de suports.

 

Durant els darrers tres mesos, Junts per Tiana ha intentat que s’aclarissin els fets de manera transparent, fent ús de la seva facultat de control de govern als plens com a grup de l’oposició, demanant fins a dos plens extraordinaris. El primer, el 30 de desembre sobre els pressupostos participatius, i el segon, el passat 9 de març, quan els regidors i regidores de Junts per Tiana van registrar un ple extraordinari per forçar l’equip de govern a donar explicacions públiques dels fets. Entre els punts a tractar hi ha la petició d’una comissió d’investigació municipal.

 

Aquesta voluntat de transparència de Junts per Tiana, i de no tancar el cas en fals, ha topat reiteradament amb la manca d’informació que s’ha donat des de l’equip de govern, que des de fa mesos té coneixement de diverses irregularitats, com a mínim des de que el 22 de gener, quan se li evoquen les competències al regidor Mateu Hernández i les assumeix l’alcaldessa Marta Martorell.

Et pot interessar

Un Comentari

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.