12 mesos d’improvisació i males decisions (1)

Un 2020 per oblidar i una nefasta gestió municipal. Aquest és el resum de 12 mesos d’improvisació, de males decisions i d’escenificacions constants.

  1. Dol i mala gestió a la residència municipal. De les 11 residències per a gent gran intervingudes a Catalunya per mala gestió per la Covid-19, només 1 és municipal: la de Tiana. La gestió estava externalitzada, però davant el caos, l’Ajuntament n’havia de prendre el control. El juliol, els excalcaldes Ester Pujol, Emili Muñoz i Ferran Vallespinós signen un comunicat molt dur contra l’alcaldessa i la regidora Marta Guàrdia. Recorden que l’alcaldessa Martorell tenia “tots els instruments legals per inspeccionar, controlar i donar suport complementari si hagués calgut”. De 88 interns, malauradament 31 van morir.

 

  1. Improvisació a l’av. Albéniz. El 5 de juny un tuit de l’Ajuntament informa de l’inici de les obres per reduir a un carril de circulació la principal via del poble i la instal·lació de semàfors. El 18 de juny, amb les obres iniciades i després de les queixes veïnals, l’alcaldessa anuncia que fa marxa enrere i ho para tot.

 

  1. Salvem Can Riera. El setembre, es presenta un projecte per fer oficines municipals al primer pis de Can Riera. La mesura deixa sense efecte un concurs d’idees i un procés participatiu del govern anterior. El 4 d’octubre, el món de la cultura, exalcaldes i representants de tots els partits es fan una foto històrica davant de Can Riera per reclamar a Martorell que respecti el projecte cultural original.

 

  1. Segon augment de sous dels regidors de govern. ERC i JxCat aproven en el primer ple del mandat un augment dels sous i dietes dels regidors, gràcies a l’abstenció del PSC. El pressupost de retribucions es duplica, inclòs el dels portaveus de l’oposició. El febrer passat, el PSC entra al govern i es creen 2 sous parcials més de 16.000€ anuals. El pressupost total augmenta fins als 178.000€ anuals. L’augment es fa a costa dels regidors de l’oposició, a qui se’ls rebaixen les dietes.

 

 

Article publicat a la revista Tiana’t del mes de Gener 2021.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.