Junts per Tiana exigeix una resposta immediata a la greu situació a la residència municipal Sant Cebrià

Davant la situació greu a la residència municipal per a la gent gran Sant Cebrià de Tiana a causa de l’augment continuat de casos amb símptomes o diagnòstic de Covid–19, l’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana reclama el següent:

  • Una valoració urgent de l’estat de salut de les persones residents i dels seus professionals.
  • La medicalització de la residència per tractar correctament les persones contagiades per Covid–19, amb el material mèdic adequat.
  • El reforç urgent de la plantilla de la residència per fer front a la situació i la creació d’una borsa de professionals socials per a moments d’urgència.
  • Dotar els treballadors i treballadores de la residència dels equips de protecció individual adequats.
  • El trasllat d’aquelles persones grans no contagiades pel Covid–19 a altres instal·lacions habilitades temporalment, gestionades pels Departaments de Salut i el Departament d’Afers Socials i Famílies.
  • Garantir la correcta desinfecció de la residència reclamant els mitjans que calgui a altres administracions.
  • La total transparència per part dels gestors de la residència municipal i de l’Ajuntament de Tiana amb informació diària a la Generalitat, a les famílies i a la ciutadania sobre la situació del centre.
  • Habitlitar un servei d’atenció que informi de manera proactiva i permanent a les famílies de les persones residents.

La residència Sant Cebirà és de titularitat municipal i l’Ajuntament de Tiana té la responsabilitat de garantir el benestar dels seus usuaris i usuàries i vetllar per la seva salut. És responsabilitat directa de l’Ajuntament la situació del centre. És responsabilitat directa de l’Ajuntament cobrir les baixes de personal i vetllar per la seva seguretat. Reclamem celeritat i transparència davant la greu situació que viu el centre.

Som conscients que l’emergència sanitària provocada pel Covid-19 ha posat les residències de gent gran en una situació difícil. Són centres on es concentra un col·lectiu molt vulnerable. Davant d’això, cal que el gestor, el titular de la residència i les administracions implicades actuïn amb la màxima coordinació i de manera diligent i eficaç.

Les persones grans no poden ser considerades ciutadans de segona. Cal medicalitzar la residència municipal, cal traslladar els malalts greus a centres hospitalaris i cal derivar les persones sanes a altres instal·lacions per preservar la seva salut.

Una forta abraçada a totes les famílies afectades pel Covid–19. Tot el nostre suport als malalts, el condol a tothom que hagi perdut algú proper aquests dies pel coronavirus i un agraïment infinit a tots els professionals sanitaris i de serveis socials que tant estan fent aquests dies per lluitar contra la malaltia.

Et pot interessar

Un Comentari

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.