8M: un reconeixement a les dones de Tiana

Et convidem als actes commemoratius del 8M que farem a l’Espai Cultural i que estan encapçalats pel reconeixment a les dones de Tiana amb l’exposició “Estimada tia Anna” i la 1ª Menció Honorífica Feminista.

La història de Tiana és la suma de milers de petites històries individuals, de personatges, alguns anònims, altres de més populars, que amb la seva dedicació han anat construint pas a pas la vila que avui coneixem. I és que som com som gràcies en bona part als que ens han precedit.

El paper de la dona a Tiana, igual que en altres municipis, ha quedat tapada al llarg dels anys i amb una manca de visibilitat, segons l’època, difícil de trencar. El poble s’ha anat transformant i amb ell la posició de la dona en la societat. Però al llarg dels segles diferents dones han marcat part de la història local.

Cuidar-se un/a mateixa, cuidar a les persones, cuidar a la naturalesa, cuidar els recursos humans, materials, patrimonials, d’entorn i econòmics que el poble és, forma part de la sensibilitat i tarannà de les dones de Tiana. Petites accions del dia a dia i reivindicacions col.lectives d’incidència social i política es canalitzen amb la coeducació, la igualtat d’oportunitats, formal i de tracte, la diversitat cultural, la sororitat entre dones, l’ecofeminisme, la participació comunitària, la salut, el teatre social, la justícia global… es fan amb l’objectiu de fer sostenible la vida, posant-la centre de totes les coses.

És per aquest motiu que Junts per Tiana ha creat l’exposició “Estimada tia Anna” on s’explica la història del poble a través de les seves dones i la 1ª Menció Honorífica Feminista que lliurarem el proper 6 de març a l’Espai Cultural.

L’acte comptarà amb la lectura del manifest a càrrec de Natàlia Barrientos, actriu de ‘Les de l’hoquei’, sèrie de TV3 i el concert de Les Femmes Trio.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.