Les polítiques d’igualtat de Junts per Tiana

Avui, en motiu del dia contra la violència envers les dones, posem en valor les polítiques d’igualtat de Junts per Tiana.

Volem treballar per la transversalització de la perspectiva feminista, de gènere per a una igualtat efectiva entre homes i dones. Creiem que l’equitat, la justícia, la promoció de drets socials i la defensa dels drets humans es pot vertebrar i coordinar-se entre les diferents àrees municipals a través de totes les polítiques publiques, programes, projectes i activitats a Tiana. Pas a pas, és possible!

Voluntat feminista, acció feminista i pressupost feminista. Quan destinem del pressupost municipal en matèria de gènere i igualtat, en polítiques públiques i activitats a l’any? Què caldria destinar-hi per donar un pas endavant?

És més que necessari i urgent fer una diagnosi amb perspectiva de gènere a Tiana i elaborar un Pla d’Equitat de Gènere pel poble, per a tots els tianencs i tianenques per identificar objectius, mesures i canvis/ resultats esperats.

Des de Junts per Tiana treballem i participem en el Consell d’Igualtat de Tiana amb les altres forces polítiques i @Aj_Tiana. Ara mateix es coordinen les diverses accions en motiu del 25N i s’està treballant en l’elaboració del Protocol d’Actuació contra les agressions sexistes en espais d’oci.

Caminem sense pausa i amb conviccions fermes per aconseguir una igualtat real, una igualtat efectiva en drets entre homes i dones. Aquesta és la que es percep i viu dia a dia i fa que les persones la desenvolupin en les seves vides en societat. Reflexiona! Actúa! Transforma!

💜Canvis “micro”, locals per aconseguir i consolidar canvis “macro”, globals.
✔️Des de l’educació, la sensibilització i els plans d’igualtat municipals.
✔️Des de les accions reivindicatives i manifestacions.
✔️Des de la solidaritat i la sororitat, entre homes i dones i per a les dones i nenes, per a transformar la mentalitat patriarcal i masclista per uns valors i una cultura feminista. Per una societat lliure de violencies masclistes.

A baix amb els rols de gènere i els estereotips de gènere!! Són idees preconcebudes, resultat d’una construcció social del sistema capitalista, heteropatriarcal que continua generant desigualtats, discriminacions, segregació i sexisme en la nostra societat i en contra les dones.

GARANTIR EL PRINCIPI D’EQUITAT DE GÈNERE EN TOTES LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES DE L’AJUNTAMENT

  • Elaborar i executar un Pla Municipal d’Equitat de Gènere (2019-2023). Incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals i vetllar per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions que els homes en tots els àmbits de la vida pública i lluitar contra qualsevol discriminació.

 

Accions de gestió i/o creació de prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques

  • Crear la Regidoria d’Equitat de Gènere.
  • Coordinar els serveis d’atenció a les dones amb Serveis Socials i altres serveis supramunicipals d’atenció i ajudes.
  • Promoure uns pressupostos amb perspectiva de gènere.
  • Apoderar el Consell d’Igualtat perquè esdevingui un espai de participació real i vinculant de treball en aquesta matèria i garantir la participació del moviment feminista en la definició de totes les polítiques.
  • Incloure la perspectiva de gènere en la planificació urbanística.
  • Impulsar un pla específic contra l’atur femení coordinadament amb les polítiques d’ocupació. La taxa d’atur registrat femení a Tiana (març 2019) és del 7,91% mentre que la de l’atur masculí és del 4,21%.
  • Vetllar per la cura de les dones i infants davant les violències masclistes amb l’activació de protocols d’actuació coordinadament amb tots els serveis municipals i la policia local. Impulsar cursos de formació especialitzada.
  • Oferir serveis d’informació, atenció i assessorament per a persones LGTBIQ a través dels serveis municipals i el Casal de Joves, dins el marc del poble educador.
  • Incorporar l’avaluació sistemàticament de l’impacte de gènere de totes les intervencions.

 

Accions de difusió i sensibilització

  • Definir un programa estable d’activitats de sensibilització per al foment de les relacions positives i igualitàries entre els grups de joves i adolescents, a l’Institut i al Casal de Joves, amb èmfasi en les xarxes socials, i oferir més tallers per a famílies sobre aquesta temàtica.
  • Impulsar campanyes de comunicació no sexista ni androcentrista i evitar la transmissió de missatges sexistes, masclistes i que fomentin estereotips de gènere i violència contra les dones en la publicitat dels serveis públics municipals.
  • Fomentar el debat i la visualització de les persones LGTBIQ en els diversos àmbits de participació ciutadana (joventut, gent gran, salut…).

 

Accions formatives

  • Formar en equitat de gènere tot el personal municipal i establir referents en totes les àrees.
  • Garantir la formació en equitat de gènere als integrants de les entitats del poble.
  • Oferir formació i debats/ reflexió sobre feminismes, equitat, i noves masculinitats oberta a la ciutadania.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.