Junts es presenta a les properes eleccions com a “eina de canvi”

Junts per Tiana ha començat els tràmits per a presentar-se a les eleccions municipals.

L’assemblea ha acordat concòrre als comicis del 26 de maig del 2019 i la fòrumula per triar el candidat. No ens allunyem del que marca el codi ètic i del que ja vam fer fa tres anys quan vam crear la plataforma Km0 que va servir d’impuls per la candidatura electoral.

Per tant, tal com estableix el codi ètic serà l’assemblea qui escollirà el cap de llista de Junts: “Les persones no presenten candidatures per a ser portaveu ni càrrec electe. Totes les persones són elegibles, formin part de l’assemblea o no. La persona escollida serà qui justifiqui la seva renúncia al càrrec”.

Per tenir dret a vot cal formar part de l’assemblea havent signat el codi ètic i assistir com a mínim a dues reunions consecutives.

L’assemblea de Junts es reuneix cada tercer dimecres de mes de manera ordinaria. En funció de l’activitat del grrp municipal i l’actualitat, es convoquen reunions extraordinàries i/o monotemàtiques.

Salvatierra: “hem fet molta feina i ens tenen com a referència, com a eina per canviar el poble”

El programa electoral

Junts per Tiana també ha creat els equips de treball per a començar a treballar en el programa electoral que ha de millorar i evolucionar el del 2015 plenament vigent i full de ruta de la feina dels regidors Isaac Salvatierra i Cristina Comas i l’agrupació d’electors al ple municipal.

Què inlourà de nou, com serà, com hi podrà participar la ciutadania i com es difondrà, es decidirà a partir de les reunions de l’equip de treball que comencen a partir d’ara.

La força del poble a l’Ajuntament de Tiana

Junts per Tiana és una agrupació d’electors que va sorgir fa 3 anys de la plataforma Km0 creada per engegar un procés participatiu que donés forma al programa electoral i a la llista de candidats. Km0 es va presentar el gener del 2015 a la Sala Albéniz amb un acte i amb el lema “Es busca alcalde“.

El procés participatiu va donar lloc a Junts per Tiana i el seu programa electoral. Va ser un punt de partida que, amb Isaac Salvatierra com a cap de llista, va tenir uns resultats històrics.

El projecte va obtenir la confiança del 18% dels votants i va situar a Junts per Tiana com a tercera força política al poble a només 100 vots de la segona i 300 de la primera. L’agrupació d’electors, la primera en la història tianenca, va fer història també a l’hora d’entrar al consistori amb 725 vots i 2 regidors de cop, a menys de 100 vots d’aconseguir el tercer. Mai fins ara a Tiana cap formació política que s’havia presentat per primer cop a unes eleccions havia obtingut aquests resultats.

 

L’assemblea està oberta al poble. Es reuneix un cop al mes per decidir els acords del ple municipal. I convoca reunions de treball específiques per a temes d’interès general. Les convocatòries sempre es publiques a l’agenda de la web de Junts per Tiana i via xarxes socials.

 

Candidatura 2015

Foto de capçalera: Local-Ràdio Tiana

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.