L’equip de govern tira endavant sol la urbanització del centre

El ple ha aprovat amb només els 6 vots de l’equip de govern (PSC-ERC) el projecte de reurbanització dels carrers Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre. És el primer pas per tirar endavant el Retrobem-nos.

Junts per Tiana i ha votat en contra i PDECAT, PP i CUP s’han abstingut.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha exposat que “hem de pensar en gran, però fer coses petites per relligar-ho tot”, sobre la pacificació del centre, i ha posat sobre la taula el fet que no s’hagi arribat a un concens ni amb els comerciants ni amb els veïns, tot i que durant el mandat anterior es va obrir un debat amb els afectats.

Salvatierra ha destacat la manda de projecte global i de sol·lucions per revitalizar el comerç: “El projecte ha d’anar lligat a un model comercial que ara mateix no coneixem”. Amb el projecte, a més, es perden una vintena d’aparcaments i encara no s’ha presentat una alternativa: “Hem de dissenyar una corona pacificada i hem de posar uns aparcaments” ha dit el portaveu de Junts.

“S’ha posat el carro davant els bous. Estem parlant molt de cotxes i poc de persones” ha conclòs Salvatierra.

L’acta número 30

El projecte tècnic per tirar endavant el projecte de reurbanització del centre es va aprovar dividit en dues parts en una junta de govern del mes de juliol. Es va partir en dos projectes de dos despatxos diferents que no superaven els 18.000 euros, que són els que es poden aprovar sense passar pel ple municipal quan es tracta d’obra pública. Alhora de presentar el projecte per tirar-ho endavant, però, l’equip de govern el presenta com un de sol.

L’acta número 30, en la que consta aquesta aprovació, no va arribar als grups municipals fins passat l’estiu. El responsable de documentació de Junts per Tiana, que llegeix totes les actes de la Junta de Govern, Jordi Marí, va detectar que entre les actes que s’havien enviat als grups el mes de setembre hi havia la 29 i la 31, però no la 30, pel que Junts va demanar-la per poder-la examinar. L’acta contenia el projecte dividit en dos de la reurbanització del centre.

Sobre aquest punt el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha dit: “No estem d’acord com s’ha fet l’adjudicació del projecte. La Junta de Govern va aprovar dos contractes menors que en són un”. Segons Salvatierra  aquesta manera de fer “atempta contra el principi de lliure concurrència i competència”.

La votació

És la primera vegada aquest mandat que l’equip de govern es queda sol aprovant un projecte. Es necessita una majoria simple, i per tant, les abstencions no frenen la seva aprovació. Un fet que ha confós la mateixa alcaldessaque ha donat per perduda la votació i el projecte, fins que més endavant, el secretari municipal no ho ha aclarit.

Les fases del projecte

1.- Carrer del Centre. Desapareixeran els actuals apracamants exprés, es col·locarà una vorera de 90 cm. a mà dreta (baixant el carrer) i a l’esquerra es plantarà una renglera d’arbres que delimitaran un espai per vianants, a més de la vorera de l’altra banda.

2.- Carrer Sant Cebrià. Se substituïrà el paviment actual de formigó per un d’aglomerat asfàltic. Finalment, a la 3a i última fase, es faran les obres de millora del carrer Sant Cebrià, en dues zones diferenciades: una al tram en forma de V que uneix aquest carrer amb el del Centre, on es col.locarà un nou paviment de llambordes de color ferro oxidat.

3.- Carrer Lola Anglada, que va des de Can Frasquito fins a la Plaça de la Vila.  Es rehabilitarà el paviment i s’hi posarà il.luminació nova i punts per seure. Tant els nous fanals com el mobiliari urbà seran els que la ciutadania va triar a la jornada participativa que es va fer l’octubre de l’any passat a la Plaça de la Vila.

Comencen ara 30 dies d’exposició pública per presentar al·legacions.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.