Un any i mig fent seguiment dels temes sobre seguretat

Junts per Tiana ha presentat al ple municipal una bateria de preguntes dirigides a l’equip de govern sobre seguretat ciutadana arran del repunt de robatoris que hi hagut a Les Costes i els Vessants. Els Mossos d’Esquadra han admès el creixement de robatoris amb força a domicilis. Aquest 2016 n’hi hagut 53 a tot el poble. La xifra està lleugerament per sobre la que hi va haver durant tot el 2015, que va ser de 51.

Junts per Tiana està fent control de tots els temes que són competència del govern municipal des de principis del mandat. En matèria de seguretat, el 2 de novembre del 2015, ara fa un any, Junts va preguntar al ple municipal per què s’havia arraconat el sotsinspector de la policia local i s’havien delegat les funcions de cap del cos a un nou agent, de rang inferior, provinent de fora el municipi. Així mateix, el maig del 2016, Junts va reclamar a l’equip de govern que fes públics els índexs delictius del poble, amagats sistemàticament a diferència de la majoria de municipis, sota la premissa que “una població més informada és una població menys vulnerable”. No hi ha prevenció sense informació prèvia. No hi ha rendició de comptes, ni gestió per resultats, sense un sistema basat en indicadors públics avaluables.

Durant els últims mesos, l’equip de govern ha fet un tomb en les polítiques de prevenció: s’ha informat als veïns porta a porta, s’han editat tríptics informatius i s’ha proclamat a la revista municipal que naixia una policia local “més propera al poble”. Aquest darrer any també s’ha millorat el sistema informàtic de la política, s’hi ha destinat més mitjans. El mes de juny la Junta de Govern va aprovar la compra d’un lector de matrícules. Junts va demanar el el contracte quan en va tenir coneixement el mes de setembre, però no està clar que s’hagi activat, tot i que la compra preveia el sistema informàtic que cal per posar-lo en funcionament.

  Petició registre contracte lector de matrícules (82,5 KiB)

L’últim repunt de robatoris amb força a domicilis ha evidenciat descontrol, descoordinació i falta de tacte a l’hora d’abordar el tema amb els veïns. És per això que Junts per Tiana presenta al ple la bateria de preguntes sobre el funcionament de les càmeres de vidioviglància, que l’equip de govern i els responsables policials, ja han admès que no van; els problemes amb la centraleta telefònica; la diferència de denuncies que consten a la policia local, als Mossos i als veïns, l’arraconament del Sots-Inspector de la Policia Local i les demandes dels veïns de Les Costes i Els Vessants.

Junts va entrar al registre les preguntes el dimarts 13 de desembre, quan ja s’havia convocat el ple, per aquest motiu no consten en l’ordre del dia, però que es tractaran al final del punts previstos. El ple és el dimarts 20 a les 19h, a l’Ajuntament de Tiana. 

L’acompanyament als veïns

Junts per Tiana va assistir a la reunió dels veïns de Les Costes i els Vessants del dissabte, 3 de desembre, al parc del Camí dels Francesos. A la reunió el cap de la Policia Local, Tomás Cabrejas, va rebre les queixes dels veïns i va exposar la feina que s’estava fent des de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

La regidora de Junts, Cristina Comas, va recollir durant la trobada el malestar dels veïns i la petició expressa per traslladar al ple la situació.  Comas ha mantingut el contacte amb els portaveus dels veïns i dissabte va assistir a la reunió que es va convocar a la Sala d’Exposicions del Casal amb l’alcaldessa, Ester Pujol, i els caps dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

La regidora Comas va poder també contrastar alguns dels fets i resoldre alguns dubtes directament amb el cap dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica de Premià, on pertany Tiana, Boneventura Comas.

Amb tota la informació obtinguda, tant dels veïns, com de la policia, en converses privades i en les dues reunions que s’han fet, Junts ha preparat la intervenció al ple del proper 20 de desembre.

reunio-veins-les-costes-cris

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.