Junts situa per primer cop l’accessibilitat a l’agenda política de Tiana

Tots els grups municipals han aprovat la moció presentada per Junts per Tiana per fer de Tiana un poble accessible per a tothom. És la primera moció de l’oposició sobre un tema local que tira endavant aquest mandat i ho fa per unanimitat. “El poble ha de ser per a les persones”, defensa la regidora de Junts, Cristina Comas. L’agrupació d’electors ha presentat un text que s’ha treballat amb la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, i la regidora de Serveis a les persones, Marta Guàrdia. Junts situa a l’agenda política l’accessibiltiat i els drets de les persones discapacitades per primera vegada a l’Ajuntament de Tiana.

La moció no només està pensada per a les persones amb discapacitat. “L’accessibilitat és un concepte ampli que engloba totes aquelles persones que tenen algun tipus de problema per interactuar amb l’entorn (PPIE) o que el poden tenir en un futur en funció de l’evolució de la seva situació o de les seves capacitats al llarg de les diverses etapes de la vida. Persones amb qualsevol tipus de discapacitat permanent o transitòria, però també persones grans, persones amb característiques funcionals específiques (d’estatura baixa, amb obesitat, dones embarassades,…) i totes aquelles que per circumstàncies diverses (carregades amb un element pesant o voluminós, que porten un cotxet de nen o un carret de compra,…) veuen alterades les condicions d’ús del seu entorn immediat”,  diu el text.

CMuYVZ9WgAEXmqZ

Vorera del carrer Matas


Treball en equip

La moció està impulsada pel regidor a l’ombra en temes d’accessibilitat, Jordi Marí, i treballada amb el regidor a l’ombra en temes de salut i serveis a les persones, Ramon Coll, i la Regidora de Junts, Cristina Comas. A més, s’han fet consultes i recollit aportacions de l’associació ASPAMOTI.

La moció s’ha compartit a tots els grups municipals de l’oposició.

Jordi Marí ha traslladat al grup de treball els requiriments de l’ONCE i COCARMI i hem tingut en compte el punt de vista de diverses persones de Tiana que s’han posat en contacte amb l’agrupació d’electors i que viuen en primera persona les dificultats d’un poble no accessible.

 Escolta la intervenció al ple

La moció

La moció proposa els següents acords:

  1. Instar l’Ajuntament de Tiana a elaborar un Pla Municipal d’Accessibilitat Universal (PMA).
  2. Impulsar polítiques i accions transversals entre els departaments municipals, amb la implicació dels professionals que hi treballen i la participació de les entitats i de les persones amb discapacitat.
  3. Donar suport a la promoció de l’associacionisme vinculat a la discapacitat.

Com ha de ser el pla d’accessibilitat?

  • Detectar els dèficits en matèria d’accessibilitat a la via pública, als edificis d’ús públic, als elements urbans del transport i als sistemes i elements de comunicació del poble.
  • Proposar actuacions per corregir aquests dèficits.
  • Establir un ordre de magnitud dels costos de les actuacions correctores que es proposin.
  • Definir prioritats o fases d’execució de les principals actuacions que es proposin.
  • Fomentar l’aplicació de l’accessibilitat de forma integrada en els processos d’intervenció en el medi físic: o incorporant-la en els programes d’actuació municipal i en les operacions de manteniment o tractant les actuacions específiques d’accessibilitat com una intervenció urbana més.
  • Potenciar la sistematització de les intervencions generant unes regles de joc pel disseny i la ubicació dels diferents elements.
  • Fer palesa la necessitat de generar uns mecanismes de gestió del pla.

  Descarrega't aquí la moció sobre el pla d'accessibilitat (70,7 KiB)

 

(Foto de capçalera La Local-Ràdio Tiana)

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.