Isaac Salvatierra: “Un poble es construeix entre tots”

El portaveu del grup municipal de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, fa una crida a sumar esforços entre tots els regidors, govern i oposició, per construir el poble “entre tots”. En una entrevista a La Local, Salvatierra lamenta el tarannà partidista i tacticista de l’alcaldessa, Ester Pujol, i li demana capacitat de treball en equip per millorar qüestions urgents com la crisi del comerç local o el model cultural.

Junts per Tiana ha presentat diverses iniciatives des que el juny va entrar a l’Ajuntament. És la primera agrupació d’electors de la història del poble. Tot i la mà estesa, l’alcaldessa del PSC governa com si tingués majoria, d’esquena a la resta de grups municipals.

Escolta aquí l’entrevista sencera.

Aquests són algunes de les frases destacades de l’entrevista:

“És imprescindible que el PSC i ERC ens diguin cap a on estem anant, quin és el seu model de poble”

“Si és cert que estem superant la crisi, que podem començar a pressupostar més enllà de la despesa corrent, és imprescindible que l’equip de govern ens digui cap a on estem anant i quin és el seu projecte”.

 

“El Pla d’Actuació Municipal (PAM) poden acabar sent xifres en un full sobre infraestructures concretes. Però la qüestió de fons és que no tenim un relat de poble. No sabem quin és el model de poble que vol aquest equip de govern format pel PSC i ERC. Potser s’aprova el PAM, però tot ha de tenir una coherència. Ens han de dir: ‘Volem fer això perquè el nostre pla a mitjà i llarg termini del poble que ens imaginem és aquest'”.

“L’únic que hem sentit del PSC sobre el model de poble és ‘La Tiana cuidadora’. Un model molt assistencial, molt residencial, que per nosaltres és insuficient. No és el nostre model. La Tiana cuidadora només, no ens engresca com a model de convivència”.

16Febrer-22

“Hi ha un teatre muntat, un discurs públic i un discurs en privat: això és cinisme”

“Hi ha un teatre muntat; una part pública i una part privada. Sóc periodista i conec una mica el cinisme –cal dir-ho així– de la política de primera línia. Massa sovint, alguns polítics, quan apaguen la gravadora tenen un discurs molt diferent al que diuen púbicament. Coses que em semblava que no passaven a nivell local, les estic veient en primera persona. Les comissions informatives o les converses en privat són molt diferents als plens. Això és cinisme. Un cinisme que només l’aplica una persona concreta; no puc posar al mateix sac tot l’equip de govern perquè seria injust”.

Junts no s’ha pogut reunir amb l’alcaldessa de Tiana fins a finals de gener, mig any després que hagi arrencat el mandat. És la primera reunió amb Esther Pujol des que es va constituir l’Ajuntament tot i haver-la reclamat reiterades vegades. Junts s’ha pogut reunir abans amb l’alcaldessa de Montgat que amb la de Tiana. Aquí podeu llegir els temes que es van tractar a la reunió.

 

“En el ple es diu: ‘Sí, ja ho treballarem’. Però mai es treballa. No hi ha cap espai de trobada per poder treballar amb l’equip de govern els temes que es plantegen als plens”.

15Febrer-14

“No s’ha cedit en res als pressupostos”

“L’alcaldessa no ha tingut cap capacitat de cedir en els pressupostos. No s’ha modificat cap partida. No hi ha hagut negociació. Això és el que em dol més. Com es pot dir públicament ‘capacitat de cedir’ i després, entre bambolines, darrere aquest teatre públic, no t’hi puguis ni reunir, ni t’agafin pràcticament el telèfon. Però això no arriba al conjunt del poble. Estem al teatre públic. I al teatre públic s’ha de dir que aquests de Junts són molt dolents i que l’únic que fan és dir que no a tot. Cosa que també és mentida. Si agafeu les votacions del ple, hi ha nos molt ferms, però, com que la majoria de coses que es porten al ple tenen poca transcendència, la majoria de vots són a favor o abstencions”.

 

Amb voluntat d’expressar les nostres ganes de treballar pel poble i com a gest a ERC per les reunions de treball mantingudes, Junts es va abstenir en la votació dels pressupostos municipals al ple, tal com vam argumentar. Motius per votar-hi en contra n’hi havia. Així vam treballar el projecte de pressupostos municipals per al 2016.

Aquí podeu veure totes les votacions de Junts per Tiana als plens.

 

15Febrer-9

“Tenim el deure d’arribar a un acord entre tots per superar la crisi del comerç”

“El comerç és una urgència. Tenim el deure com a càrrecs electes de posar-nos d’acord entre tots, no només l’equip de govern, de fer un pla de xoc per superar la crisi comercial, que al final acaba afectant la vida del centre del poble. Un poble sense botigues se’ns mor”.

 

“No podem deixar només en mans del Tast Tiana tota la promoció econòmica d’aquest poble”.

L’Ajuntament de Tiana destina 57.900 euros a la promoció comercial. El pressupost està congelat. L’any 2015, 47.309 euros es van destinar al Tast Tiana. I només 10.600 euros a la resta de promoció comercial. Cal dir que el Tast Tiana, en realitat, costa  10.199 euros perquè s’ingressen 37.110 euros del preu dels tiquets. Per tant, l’Ajuntament de Tiana destina, nets, 10.199 euros anuals al Tast Tiana i 10.600 euros a la promoció comercial.

Junts per Tiana ha treballat aquestes setmanes en una enquesta que hem fet a 70 botigues, restaurants i serveis per conèixer les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del comerç local. En el disseny de l’enquesta i en l’estudi i les conclusions posteriors ens han assessorat tècnics de promoció econòmica, a qui agraïm la seva col·laboració.

 

ASSAMBLEA 01-02-16-6

 

ASSAMBLEA 01-02-16-11

“Es fan molts bolets, desconnectats els uns dels altres. Alguns es fan molt bé i els altres no tant, però no hi ha una política cultural”

“Ens preocupa que no hi hagi un model integral de cultura. Què volem ser i com ho farem. Es fan molts bolets, desconnectats els uns dels altres. Alguns es fan molt bé i altres no tant, però no hi ha una política cultural”.

 

“Hi ha qüestions que no arriben al consell de cultura. Abans que surti als diaris, el projecte del Museu a Cel Obert s’hauria d’haver presentat i debatut al consell de cultura”.

Aquestes són les propostes de Junts per Tiana al consell de cultura.

“El Casal ha de recuperar l’esperit del Bar de Baix”

“El Casal forma part d’aquest projecte cultural que reclamem. Tenim uns actius, deixem-nos anar! El Casal hauria de ser un dels espais de trobada. L’esperit del Bar de Baix, on s’hi coïen moltes coses, no l’hem aconseguit tenir al Casal”.

“Hauríem de fer que tornés a resorgir el moviment artísitc dels primers anys de la transició. Els artistes se’ns en van a Barcelona”.

ASSAMBLEA 01-02-16-4

“No sabem què costa el Tiana Negra”

“No sabem què costa el Tiana Negra. I no ens ho diran. Haurem d’anar sumant tot el que es va aprovant a les juntes de govern. La ciutadania ha de poder decidir. Potser no volem destinar tots aquests diners al Tiana Negra. Potser en volem destinar una part a recuperar el festival de l’1, 2, 3 Pallasso. O potser volem destinar més diners a la biblioteca. Volem tots els números per saber si volem destinar tots aquests diners a aquest festival”.

 

“La llei de la Transparència és una mesura anticorrupció, i a Tiana no s’està aplicant íntegrament”

“Tots els partits arriben a un acord al Parlament de Catalunya […], es fan la fotografia, en un context d’indignació, de creixement de moviments com el 15-M, en un moment en què la classe política s’ha de moure perquè hi ha una demanda ciutadana, i després, quan arriba el moment d’aplicar-la a nivell local, ens diuen que no hi ha recursos. La llei de la Transparència a nivell local és molt important. És una mesura de prevenció, una mesura anticorrupció. Tots hem sentit gravacions de com es maneguen les coses a nivell local en casos que s’estan investigant, com Pretònia o Mercuri. A Tiana no s’estan complint ni la meitat dels aspectes que obliga la llei”.

Aquests són els deures pendents de l’Ajuntament de Tiana en matèria de transparència.

 

cris

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.