Els veïns de can Gaietà s’organitzen i entren una instància conjunta a l’Ajuntament

Junts per Tiana ha traslladat al ple de desembre quatre qüestions que afecten veïns de diverses zones de Tiana que es van posar en contacte amb l’agrupació d’electors. L’agrupació d’electors ha fet una reunió amb ells per conèixer cada cas i els ha aconsellat i ajudat a presentar les instàncies a l’Ajuntament per mirar de resoldre els problemes. En alguns dels casos, la situació es remunta a mesos o fins i tot anys.

Vetllar perquè l’Ajuntament atengui les queixes dels veïns és una de les funcions del Síndic de Greuges, figura que Junts per Tiana reclama de manera urgent, tal com ja va manifestar al ple d’octubre en un prec.

Junts ha assumit un paper de Síndic de Greuges davant els veïns, explicant quina és la via per fer la queixa i ajudant-los a organitzar-se per entrar les instàncies. L’últim pas ha estat entrar el prec al ple municipal per agilitzar les respostes i, si és possible, les solucions.

Problemes d’incivisme i manteniment al pisos socials de lloguer de can Gaietà

El problema: Actes incívics, furts, sorolls i manca de manteniment. Els veïns se senten desemparats. Es tracta d’habiatges socials de lloguer. El manteniment, però, va a càrrec de l’empresa propietària.

La resposta: Sense resposta.

La mediació: Junts aconsella fer pública la situació als mitjans de comunicació, primer, i després ajuda els veïns a organitzar-se i presentar un escrit a l’Ajuntament denunciant la situació.

La solució:  Pendent encara. L’equip de govern diu que no li consten queixes i que els pisos, encara que siguin habitatges socials de lloguer, no són competència seva i que, un cop adjudicats, se’n desentenen. Demanen que els veïns nomenin un interlocutor.

Escolta aquí la regidora de Junts, Cristina Comas explicant la situació i l’alcaldessa donant resposta.

Cronologia

12 de novembre del 2014

Els veïns fan una primera reunió per organitzar-se. Decideixen fer diversos correus de reclamació, tant a l’empresa Visoren com a l’Ajuntament de Tiana.

Febrer del 2015

Un dels veïns comunica a la resta que s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament. Que ha parlat de la situació amb l’alcaldessa i el secretari, però que no li han respost.

Febrer al setembre del 2015

Problemes sistemàtics de sorolls, desperfectes a la porta del pàrquing, petits furts. Als actes incívics se sumen la manca de manteniment amb bombetes foses que no es canvien i manca de neteja per part de l’empresa Visoren.

Setembre del 2015

Un veí informa a Junts de la situació.

15 de novembre del 2015

La Local publica: Queixes veïnals per incivisme en un bloc del barri de can Gaietà

24 de novembre del 2015

La regidora de Junts, Cristina Comas, es reuneix al matí amb el responsable de l’empresa Visoren, propietària dels edificis i li proposa fer una reunió a tres bandes entre veïns, empresa i Ajuntament. Hi accedeix.

El mateix dia, als blocs de pisos, es fa una neteja a fons.

A la tarda, el portaveu, Isaac Salvatierra, porta a la comissió informativa de Presidència el prec on es demanen solucions per als veïns dels habitatges socials de lloguer de can Gaietà.

  Prec veïns can Gaietà (145,6 KiB)

25 de novembre del 2015

Un equip de Junts, encapçalat per la regidora Cristina Comas, es reuneix amb els veïns de can Gaietà. Se’ls informa de la reunió amb Visoren i se’ls explica com es poden organitzar, ja que com a llogaters no poden constituïr-se com a comunitat de veïns, i se’ls aconsella que entrin un escrit a l’Ajuntament.

26 de novembre del 2015

Visoren canvia totes les bombetes que estaven foses dels passadissos exteriors d’entrada als pisos que reclamaven els veïns des de feia setmanes.

1 de desembre del 2015

Ple de desembre. Es presenta el prec perquè l’Ajuntament recondueixi la situació.

2 de desembre del 2015

Els veïns es reuneixen per organitzar-se i nomenen tres representants que faran d’enllaç entre tota la comunitat, l’Ajuntament i l’empresa.

4 de desembre del 2015

Els veïns entren una instància conjunta a l’Ajuntament explicant totes les incidències i problemes.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.