Més llum i vigilància policial al carrer Josep París després d’anys de queixes veïnals

Junts per Tiana ha traslladat al ple de desembre quatre qüestions que afecten veïns de diverses zones de Tiana que es van posar en contacte amb l’agrupació d’electors. L’agrupació d’electors ha fet una reunió amb ells per conèixer cada cas i els ha aconsellat i ajudat a presentar les instàncies a l’Ajuntament per mirar de resoldre els problemes. En alguns dels casos, la situació es remunta a mesos o fins i tot anys.

Vetllar perquè l’Ajuntament atengui les queixes dels veïns és una de les funcions del Síndic de Greuges, figura que Junts per Tiana reclama de manera urgent, tal com ja va manifestar al ple d’octubre en un prec.

Junts ha assumit un paper de Síndic de Greuges davant els veïns, explicant quina és la via per fer la queixa i ajudant-los a organitzar-se per entrar les instàncies. L’últim pas ha estat entrar el prec al ple municipal per agilitzar les respostes i, si és possible, les solucions.

Actes vandàlics al carrer Josep París

El problema: Els veïns denuncien actes vandàlics des del 2014. Desperfectes en vehicles dels veïns: antenes arrencades, retrovisors trencats, cotxes abonyegats. Pintades a les façanes. Denuncien problemes de soroll causats suposadament per persones que fan sonar instruments fora del buc d’assaig del centre cívic l’Escorxador. Problemes de trànsit a les hores d’entrada i sortida de l’escola bressol. Els veïns diuen que fa anys que truquen a la policia i es queixen a l’Ajuntament.

La resposta: L’any 2014 s’incrementa la vigilància durant un temps.

La mediació: Junts aconsella fer una instància a l’Ajuntament explicant la situació i demanant una reunió.

La solució: L’Ajuntament promet posar una pilona retràctil al final del tram del carrer i fer acreditacions dels veïns per poder accedir al carrer. Es promet posar més llum al pati del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) perquè els joves no es quedin fora. S’està fent una vigilància aleatòria de la policia local. L’Ajuntament ha parlat amb les entitats que fan servir l’Escorxardor per pal·liar els sorolls.

 

Escolta aquí la regidora de Junts, Cristina Comas explicant la situació al ple i la regidora de drets socials, Marta Guardia, exposant les mesures.

 

Junts manté el contacte amb els veïns per a fer el seguiment de les mesures i veure si realment són efectives o cal incrementar alguna acció.

Cronologia

Abril 2014

Divesos actes vandàlics alerten els veïns i es convoca una reunió amb l’Ajuntament i la Polica Local on es decideixen algunes mesures, com incrementar la vigilància.

23 de setembre del 2015

Es presenta una denuncia per nous actes vandàlics.

26 de setembre del 2015

Actes vandàlics. Un grup de joves, segons els veïns, malmet dos cotxes aparcats després que els seus propietaris els demanessin que baixessin de sobre.

26 d’octubre del 2015

Reunió dels veïns amb Junts per Tiana. La regidora Cristina Comas i el regidor a l’ombra Ramon Coll escolten les preocupacions veïnals i els aconsellen entrar una instància a l’Ajuntament dirigida als responsables municipals explicant els problemes i demanat una solució el més aviat possible. Comas manté des d’aquell moment un contacte permanent amb els veïns.

3 de novembre del 2015

Els veïns entren dos escrits a l’Ajuntament. Un, sobre els danys causats als vehicles el passat 26 de setembre, i un altre més general, sobre el resum de les molèsties a la zona reclamant una solució per part de l’Ajuntament.

10 de novembre del 2015

Reunió entre la veïna que signa la instància i la regidora de Benestar i Drets Socials, Marta Guàrdia.

19 de novembre del 2015

Els veïns tenen una reunió amb la regidora Marta Guàrdia, el caporal de la Policia Local Tomás Cabrejas i la tècnica del Punt d’Informació Juvenil. Els veïns demanen que s’aixequi acta de la reunió i que no es quedi tot en bones paraules. S’arriba al compromís d’incrementar la vigilància a la zona i de concretar altres mesures més endavant.

22 de novembre del 2015

Els veïns informen a la regidora de Junts Cristina Comas sobre el resultat de la reunió. L’agrupació d’electors proposa portar al ple de desembre el prec perquè s’agilitzi l’aplicació de les mesures.

24 de novembre del 2015

El portaveu, Isaac Salvatierra, porta el tema a la comissió informativa de presidència el prec on es demanen solucions per als veïns del carrer Josep París.

  Prec veïns c/ Josep París (161,3 KiB)

30 de novembre del 2015

24 hores abans del ple, la regidora Marta Guàrdia es posa en contacte amb els veïns i els explica les mesures que han decidit aplicar per solucionar els problemes.

1 de desembre del 2015

Junts porta el prec dels veïns del carrer Josep París al ple i la regidora Marta Guàrdia explica les mesures d’aparcament, enllumenat i vigilància policial que s’aplicaran a partir d’ara.

 

 

 

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.