Objectiu: El Casal del poble

L’Ajuntament activa avui una enquesta de satisfacció del Casal de Tiana. Junts per Tiana va demanar al ple d’octubre que es faci un nou plec de condicions ampli que posi les bases d’un Casal del poble amb preus populars, productes de proximitat i amb una programació cultural pròpia per fer el poble més viu. L’Agrupació d’Electors era l’únic grup polític que incloia en el seu programa electoral el casal del poble i les mesures per millorar-lo perquè esdevingui un centre neuràligc i cultural de Tiana. Per això s’ha ofert a l’equip de govern per treballar conjuntament en el nou plec de condicions del Casal.

Pel que fa al servei de bar restaurant, actualment la concessió ha vençut, i s’ha fet una pròrroga temporal a l’adjudicatari del bar, Paco Arco, que s’acaba al mes que ve.

La intervenció de Junts al ple va servir per impulsar a l’equip de govern, que fins aquell moment no s’havia plantejat cap acció al Çasal, fer una enquesta per copsar les necessitats dels tianencs i fer un nou plec de condicions. L’enquesta es basa, sobretot, en l’equipament i el servei de bar, i obvia la part de programació cultural, que és precisament el que dóna d’entitat pròpia l’espai i vida el poble. S’activa avui i es recolliran les opinions durant dues setmanes.

El programa de Junts té molt concretat el projecte: “El Casal del poble tornarà a ser punt de trobada de la nova Tiana viva. Canviarem el plec de condicions de concessió del bar. L’oferta de restauració ha d’apostar pel producte local, quilòmetre zero, a preus assequibles, a partir d’un model gastronòmic popular i de qualitat. Reformarem les instal·lacions per recuperar l’esplendor de fa anys. Insonoritzarem el local. Els ingressos que l’Ajuntament obtingui del Casal es reinvertiran en millores per al mateix Casal.”

Actualment la concessió es fa mitjançant un plec que prioritza les garanties econòmiques. Es tracta d’una licitació (una subhasta) amb un preu mínim de sortida de 28.000 euros l’any. Els que hi opten poden pujar el preu i estan obligats a fer millores al local i a participar en els actes culturals que es promoguin des de l’Ajuntament com l’Estiu Jazz.

L’Ajuntament fa un any que té sobre la taula un esborrany de plec de condions basat en el de fa 20 anys i que incorpora alguns canvis. Entre els pocs canvis n’hi ha un de significatiu: que el bar d’El Casal podrà tancar un dia a la setmana durant l’hivern com es feia als anys 80. Aquesta esborrany ha quedat aturat a l’espera de fer l’enquesta i estudiar un nou plec de condicions.

Informació d’interès

Junts empeny l’equip de govern a fer un nou plec de condicions del Casal

  Plec de condicions vigent del Casal (167,1 KiB)

  Esborrany per a la nova concessió del Casal (167,1 KiB)

  Pregunta sobre l'adjudicació del servei de bar/restaurant de El Casal (ple octubre 2015) (159,6 KiB)

  Estudi d'Opinió Casal (189,8 KiB)

 

 

 

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.