Junts empeny l’equip de govern a fer un nou plec de condicions del Casal

“El Casal no és només un bar; és un punt estratègic, cultural i emblemàtic”.  Així definia el casal del poble el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, durant el ple on es va demanar a l’equip de govern un nou plec de condicions i que l’agrupació d’electors pugui participar en la seva redacció. La concessió del bar d’El Casal està esgotada i cal convocar de nou les bases per a fer l’adjudicació. Ara hi ha una pròrroga temporal fins el mes de desembre.

 

El programa electoral de Junts defineix molt bé la línia que hauria de tenir el casal del poble:

“El Casal del poble tornarà a ser punt de trobada de la nova Tiana viva. Canviarem el plec de condicions de concessió del bar. L’oferta de restauració ha d’apostar pel producte local, quilòmetre zero, a preus assequibles, a partir d’un model gastronòmic popular i de qualitat. Reformarem les instal·lacions per recuperar l’esplendor de fa anys. Insonoritzarem el local. Els ingressos que l’Ajuntament obtingui del Casal es reinvertiran en millores per al mateix Casal.”

Per donar compliment al programa, Junts va demanar en el ple municipal un plec de condicions ampli que posi les bases d’un casal del poble amb preus populars, productes de proximitat i amb una programació cultural pròpia per fer el poble més viu.

 

L’equip de govern (PSC-ERC) assegura que farà una enquesta als veïns i veïnes i estudiarà una inversió per fer-hi millores.

L’alcaldessa, Ester Pujol, va dir al ple que, un cop feta l’enquesta, es redactaria el nou plec de condicions. El cert és que ja hi ha un esborrany de plec, que no incorpora cap novetat per millorar El Casal. Junts ha tingut accés a aquest plec que la Junta de Govern va aprovar fa més d’un any, on no hi ha pràcticament variacions respecte l’adjudicació vigent. Entre els pocs canvis n’hi ha un de significatiu: que el bar d’El Casal podrà tancar un dia a la setmana durant l’hivern com es feia als anys 80.

  Esborrany per a la nova concessió del Casal (167,1 KiB)

Actualment la concessió es fa mitjançant un plec que prioritza les garanties econòmiques. Es tracta d’una licitació (una subhasta) amb un preu mínim de sortida de 28.000 euros l’any. Els que hi opten poden pujar el preu i estan obligats a fer millores al local i a participar en els actes culturals que es promoguin des de l’Ajuntament com l’Estiu Jazz.

  Plec de condicions vigent del Casal (167,1 KiB)

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.