12 regidors a l’ombra al servei del poble

Junts posa en marxa el model britànic d’oposició amb un “govern a l’ombra” on cada un dels membres de l’agrupació d’electors tindrà una àrea assignada per fer el seguiment de l’acció de govern i treballar els diferents àmbits municipals. Això permetrà donar suport als dos regidors electes i crear una xarxa per treballar millor els projectes que afecten el poble, així com establir una línia directa de diàleg entre totes les Tianes: zones, entitats i col·lectius.

Hi ha 12 regidors a l’ombra que porten diverses àrees i que treballen en coordinació permanent amb els dos regidors electes Isaac Salvatierra i Cristina Comas.

El cartipàs a l’ombra

Democràcia

  • Transparència i participació ciutadana: Andrés Ortiz Massó
  • Comunicació: Gemma Liñán
  • Transició Nacional: Ramón Coll
  • Seguretat i prevenció: Gemma Liñán

Drets socials, cultura i esports

Urbanisme i sostenibilitat

Economia i hisenda

Oficina d’Atenció Ciutadana

Junts posa en marxa una Oficina d’Atenció Ciutadana des de la qual es canalitzaran les inquietuds i problemàtiques que ens facin arribar els tianencs. Un dels canals serà el web de Junts (https://www.juntstiana.cat) que a partir del mes de setembre comptarà amb un formulari on entrar directament les consultes. El formulari és només per adreçar-se a Junts i en cap cas, a excepció que ho demani el veí interessat, es farà pública la seva identitat.

Tot allò que preocupi als tianencs es pot fer arribar a cada un dels integrants de l’agrupació d’electors, via el mail junts@juntstiana.cat.

El coordinador de l’Ofina d’Atenció Ciutadana és l’Andrés Ortiz.  I la Teresa Mas i en Ramon Coll són els qui gestionaran tot el que arribi.

En només un mes des de la constitució del nou Ajuntament, Junts ja ha rebut 7 consultes i temes a tractar, alguns dels quals ja s’han tramitat via una pregunta urgent al Govern com la calor a l’escola bressol, el procés de nomenament del nou director de Ràdio Tiana, el sistema de protecció de dades i s’ha demanat l’avaluació de llocs de treball de l’Ajuntament. Cap de les preguntes adreçades a l’alcaldia s’han respost una setmana després d’entrar-les al registre.

Hi ha altres temes en tràmit que es preguntaran també de manera urgent, atès que el govern actual no ha previst cap ple ordinari fins la segona setmana de setembre.

Organització interna

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Tiana està format per Isaac Salvatierra, número 1 de Junts, que exerceix de portaveu als plens i Cristina Comas, número 2, que n’és la suplent.

Tots dos, al marge dels plens, assistiran a les comissions informatives de l’Ajuntament de Tiana:

Comissió informativa de presidència: Isaac Salvatierra

Comissió informativa de gestió i millora de l’administració i serveis centrals: Isaac Salvatierra

Comissió informativa de cultura, esports i activitats ciutadanes: Cristina Comas

Comissió informativa de Benestar i drets socials: Cristina Comas

Comissió informativa d’espai públic, urbanisme i sostenibilitat: Isaac Salvatierra

Comissió informativa de transició nacional: Cristina Comas

L’assemblea de Junts ha acordat que la coordinadora de l’agrupació d’electors sigui la Gemma Liñán a efectes d’organització interna i comunicació.

Com treballem

Cada regidor a l’ombra està adscrit a un regidor electe amb qui treballa conjuntament els temes i els trasllada al ple, el govern o les comissions informatives.

Totes les consultes, peticions, queixes, problemes, etc… que es reben a l’Oficina d’Atenció Ciutadana es traslladen als regidors a l’ombra i els regidors electes. Aquests, les contrasten i s’entrevisten amb el veí interessat per recollir tota la informació i documentació i tramitar-les després a l’Ajuntament.

A partir del mes de setembre entrarà en funcionament una eina a la web de Junts on es podran consultar tots els tràmits i l’estat en el que es troben. També s’anirà donant compte dels resultats a la revista municipal Tiana’t.

Així mateix, s’obrirà un nou apartat al web de Junts per fer seguiment dels plens municipals on hi haurà inclosos tant les ordres dels dia i les actes com les mocions, precs i preguntes de Junts i els resultats de cada una de les votacions de les propostes d’acord del Govern.

Transparència

Tota la informació que es treballa des de Junts es fa pública via el web juntstiana.cat, les xarxes socials i també des de la newsletter que es pot rebre via mail. Només cal que els veïns i veïnes de Tiana s’hi subscriguin enviant un missatge a qualsevol dels canals de l’agrupació d’electors:

 

Mail: junts@juntstiana.cat
Facebook
Twitter: @juntstiana

 

rodapremsa2

Part de l’equip aquest matí en la presentació del govern a l’ombra

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.