Per què ara

Em va impressionar el discurs d’en Ferran Vallespinós. Li ressonava la veu en aquella sala de plens antiga i parlava francament bé. Jo només havia sentit parlar l’Escudé, que no tenia massa facilitat de paraula. A casa estaven molt contents. I jo també perquè havia mamat de petit les esperances d’aquella colla de tianencs que cada 1 de maig se’ns enduien a la muntanya de costellada i allargaven la sobretaula fins que es feia fosc.

Recordo que en Vallespinós va preguntar-se qui era més tianenc: qui hi havia nascut o qui havia decidit venir-hi a viure-hi. I em va semblar una resposta intel·ligent a les crítiques que feia dies que se sentien pel poble. “No és de Tiana”, deien. Quan va acabar el discurs, tots els socialistes van creuar la plaça per enfilar el carrer Lola Anglada, on llavors hi havia la seu de l’agrupació local. Jo vaig empassar saliva i el vaig abordar.

-Hola. Em dic Isaac Salvatierra i tinc un projecte per fer una ràdio- li vaig dir ensenyant-li la carpeta plena de papers que portava sota el braç.

Puc dir que vaig ser el primer a presentar un projecte a l’alcalde Vallespinós. Al mig de la plaça.

-Home, deixa que m’acabi d’organitzar. Vine d’aquí uns dies a l’Ajuntament i ho parlem- em va respondre, tot tímid, amb un somriure sota el bigoti.

Jo tenia 18 anys. Un any més tard, inauguràvem Ràdio Tiana, el projecte del qual n’estic més orgullós. Model d’emissora lliure, arrelada i implicada al poble, i escola de periodistes. La vaig dirigir durant tres anys.

radio tiana2 001El compromís cívic es demostra de moltes maneres. Ara, un grup de tianencs hem cregut que la nostra implicació amb el poble passa per la política, al marge dels vells partits. Perquè creiem –com Vallespinós creia l’any 1995– que cal un procés de regeneració democràtica per fer un gir a l’Ajuntament.

Els propers dies us aniré explicant la Tiana que volem. Ja hem enllestit el programa electoral i l’aniré desgranant en aquest blog que avui estreno. Un dels eixos centrals és la transparència, el dret de tot ciutadà a tenir informació detallada de les decisions que pren l’administració. No és gaire diferent al que volia aquell jove estudiant de periodisme que va aturar el nou alcalde al mig de la plaça.

Aquest dimarts la Junta Electoral de Mataró ha proclamat definitivament al BOP les candidatures que es presentaran a les eleccions municipals de Tiana. La primera que hi apareix és la de Junts per Tiana. Estem preparats. I ho farem junts.

Isaac.

Et pot interessar

Un Comentari

  • Concepcil Peña.. 29 d'abril de 2015   Reply →

    Em sembla mol be y an perlad mol reonable .y tan tenim que fe .per Tiana .com per Montgat .yo no y big gaire .ara pro avia vingut mol y es mol maco ..temve aviem anad pel dia 1 De Maj ha la conrreria .fe costelladas …ara no pug .em la mort del meu net .ens he dexad .ha tots una mica tocads .pro .us desitjo molte sort .y tira endevan ..no savia que tu eras de la politica .et dong la enorebona .y molte Sort .una Salutacio …
    .

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.