Junts signarà el compromís de l’ANC per la independència

Junts per Tiana signarà el compromís dels ajuntaments per la independència amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’assemblea de Junts ha aprovat firmar els 5 punts del document que l’ANC ha traslladat a les formacions que es presenten a les eleccions municipals de tot Catalunya.

El compromís referma “la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés que ens ha de portar a la constitució de la República catalana com a Estat independent”.

Junts ja va aprovar fa uns mesos assumir el full de ruta de l’ANC cap a la independència i donar suport a totes les accions que adopti el Parlament per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent. El document que l’ANC ofereix signar a totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals consta d’aquests compromisos:

1) Proposar al primer Ple municipal ordinari la continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

2) Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

3) Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.

4) Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern., Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

5) Facilitar l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

Junts remarca que, a l’hora d’arribar a acords amb altres forces polítiques, mantindrà com a prioritat el projecte de poble amb el qual es presenta a les eleccions municipals. Per a Junts és bàsic que el nou govern municipal assumeixi el model de transparència, participació ciutadana, igualtat d’oportunitats, poble educador, promoció econòmica, urbanisme, medi ambient, cultura i patrimoni que recollit al programa electoral. L’agrupació d’electors presentarà un projecte de govern per fer un poble més transparent, més viu i més verd a vuit anys vista. A aquests tres eixos s’hi afegeix el compromís amb el full de ruta de l’ANC i a no donar l’alcaldia a cap força que no assumeixi el procés independentista.

Et pot interessar

2 comentaris

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.