Un poble viu

Treballarem per fer de Tiana un poble agradable, on tothom hi visqui bé. Un poble tranquil. Per passejar-hi. Per anar-hi a comprar. Un poble amb empenta, amb més oportunitats econòmiques. Un poble en què els seus veïns i veïnes no hagin de marxar perquè no poden pagar el lloguer. On sigui igual si ets home o dona o jove o gran o nascut aquí o a fora. Un poble en què la gent gran gaudeixi en la mesura del possible de la seva vellesa. Que la gent gran se senti estimada, cuidada. Un poble on puguis aparcar el cotxe. I on puguis anar per la vorera amb el cotxet o el carro de la compra. Un poble vital, on hi passin coses: amb entitats actives, que fan pinya. Hem d’omplir de poble el carrer. Un poble saludable, que promociona l’esport. Un poble amb memòria, que s’escolta els avis. Que preserva el que cal preservar i millora el que cal millorar.

Un poble educador

Tiana ha de ser un poble on ens agradi aprendre, intercanviar, compartir. Un poble educador. Educador per a tothom, al llarg de la vida. Amb centres educatius de qualitat i accessibles per a tothom: que totes les famílies puguin pagar l’escola bressol. Amb un projecte formatiu de poble, que impliqui l’escola, les famílies i les entitats. Que fomenti la creativitat, l’autonomia i la participació d’infants i adolescents. Un poble que tingui present que qualsevol espai pot ser cultura i coneixement. Que sentis l’efervescència de la seva gent. Dels creadors. La cultura, que ens fa més savis, desperts, que ens fa ser millors persones. Que ens fa més lliures. Un poble amb ciutadans i ciutadanes exigents, crítics, participatius.

Un poble verd i bonic

Tiana ha de ser un poble reconnectat amb els orígens. La muntanya, la vinya. Un poble que aprofita l’energia solar. Que té cura del medi ambient perquè és conscient que tot el que fem malament ara pot fer empitjorar la vida dels nostres nets o besnets. Un poble amb flors al carrer, amb més arbres. Amb menys formigó. Menys gris, i més verd. Un poble net. Que recicla i que tira les escombraries al seu lloc. Un poble amb més transport públic. Que promocioni la bici.

Més serveis públics de qualitat

Un poble amb un Ajuntament que t’escolta. Que si reclames alguna cosa, no et faci creure que la culpa és teva. Que t’ajuda. Que està amb tu. Un poble que defensa i protegeix la qualitat dels serveis públics, base de l’estat del benestar. Que defensa els interessos dels tianencs i tianenques a les administracions supramunicipals, especialment en matèria d’educació, sanitat, serveis socials, atenció a la dona, ocupació o transport públic. Un poble segur. Que puguis sortir de casa sense por que quan tornis t’ho trobaràs tot regirat. I que quan siguis dins no tinguis cap ensurt. Tiana ha de ser un poble que miri cap al segle XXI. Més ben comunicat. Amb més cobertura de telèfon i de TDT. I modern. Hem de governar la innovació i posar la gent al focus de totes les polítiques.