[bt-red]

Benvingut a Tiana, benvinguda a Tiana

Prepararem un kit didàctic per donar a les noves famílies que s’empadronin a Tiana. Hi mostrarem l’oferta educativa, cultural, el directori de botigues i serveis, les entitats, els telèfons d’interès i totes les eines possibles perquè se sentin acollits. Els convidarem a apuntar-se a la xarxa M’agrada Tiana. Els explicarem com funciona la recollida selectiva porta a porta.

[color-block class=”col-md-6″ color=”red”]

Pressupostos amb perspectiva de gènere

Els pressupostos públics juguen un paper clau en el desenvolupament de les polítiques locals amb perspectiva de gènere. Permeten veure on se situen les prioritats en l’assignació dels recursos i avaluar l’impacte dels ingressos i despeses sobre les condicions de vida de dones i homes. Volem promoure uns pressupostos amb sensibilitat per aconseguir una transversalitat real, tant en l’anàlisi com en les mesures a emprendre. Els canvis a incorporar no impliquen cap augment de partides, més aviat una reasignació dels recursos disponibles.

[/color-block]

Un poble amb equitat de gènere

Vetllarem perquè es respecti el principi de l’equitat de gènere en totes les polítiques municipals. Promourem uns pressupostos amb perspectiva de gènere. Activarem el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Tiana, que vetllarà perquè la igualtat de gènere sigui present en totes les normatives i accions municipals. També serà un espai d’informació i assessorament. Redactarem el reglament municipal per a la igualtat de gènere, que recollirà, entre d’altres, les mesures de prevenció i control de les situacions de risc de violència sexista.

La força dels joves

Els joves són un element clau del poble viu. Els implicarem en la presa de decisions creant el Consell de Joventut, donant-los representació al Consell de la Vila i formant-los perquè facin aportacions en l’elaboració dels pressupostos participatius.

[color-block class=”col-md-6″ color=”red”]

Els joves i la crisi

El col·lectiu de joves és un dels més vulnerables d’aquesta crisi econòmica. L’atur juvenil ha fet que molts hagin marxat per força del poble –sovint ben lluny– en busca d’oportunitats reals. Calen polítiques d’ocupació i d’habitatge específiques perquè els joves puguin construir-se el seu projecte de vida al poble. [/color-block]

Els implicarem en la gestió del Casal de Joves de l’Escorxador perquè en decideixin les activitats i se’l facin un espai seu. Els convidarem a participar en el disseny de la programació cultural, especialment la Festa Major. Canviarem el plec de condicions del Casal per recuperar l’esperit del Bar de Baix i convertir-lo en un espai de trobada els divendres i els dissabtes: no podem expulsar els joves les nits del cap de setmana i obligar-los a agafar el cotxe. Estudiarem l’obertura d’aules d’estudi a la biblioteca en època d’exàmens.

Millorarem el treball transversal i la comunicació entre totes les regidories que fan actuacions per a joves. Millorarem la informació i l’assessorament juvenil sobre formació, orientació laboral, educació sexual, llibertats sexuals,… Buscarem un local digne i segur per a l’Agrupament Escolta Roger de Flor.

[color-block class=”col-md-12″ color=”red”]

Un ‘bike park’

Com impliquem els joves? Ajudant-los a participar i a decidir a què es destina el pressupost de Joventut. Per exemple, una de les peticions que hi ha hagut durant el debat d’aquest programa electoral amb joves del poble ha estat la construcció d’un ‘bike park’ a la zona de can Puigcarbó.

[/color-block]

Gent gran activa

Garantirem el dret a participar de la gent gran i a implicar-se en les activitats del poble. Promourem un envelliment actiu. La Llar de les Persones Grans és modèlica: donarem tot el suport a les seves activitats i estudiarem donar-los més espai per fer-les. Valorarem l’experiència i el coneixement del poble de la gent gran, escoltant-los en òrgans de participació com el Consell de la Vila. Farem una diagnosi per detectar i ajudar aquelles persones grans que no tinguin cobertes les necessitats bàsiques socials i econòmiques. Combatrem la soledat que poden sentir algunes persones grans amb l’ajuda de la Llar de les Persones Grans.

Accessibilitat: una Tiana per a tothom

Garantirem que la configuració urbana del poble i els serveis públics no generin discriminació per motius de diversitat funcional. Que es tingui en compte les persones amb discapacitats i amb mobilitat reduïda. Projectarem l’ampliació progressiva de les voreres que encara no tenen l’amplada mínima. Eliminarem obstacles a les voreres, posarem proteccions als escorcells dels arbres per eliminar els forats i estudiarem noves rampes d’accés en espais d’ús públic que encara no estan adaptats com la Parròquia de Sant Cebrià. Ens assegurarem que les obres i serveis als quals s’adjudiquen llicències municipals compleixen els criteris i la normativa legal d’accessibilitat.

Lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals

Promourem el Pla Municipal per al Col·lectiu LGTB amb l’objectiu de fer visible la seva presència en tots els àmbits de la vida al poble i lluitar contra els prejudicis i la discriminació, dins el marc del poble educador. Fomentarem el debat i la visibilització de les persones LGBT en els diversos àmbits de participació ciutadana (joves, gent gran, salut…).

Cooperació, solidaritat, pau i drets humans

Aprovarem el Marc d’Acció de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans de l’Ajuntament de Tiana, el full de ruta que marcarà les línies de la cooperació del consistori, basades en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) de l’ONU. Promourem la constitució de la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de Tiana, com a espai de col·laboració i coordinació entre l’Ajuntament i les entitats. La Taula proposarà a quins projectes es destina el pressupost municipal dedicat a la cooperació i la solidaritat. Impulsarem campanyes de sensibilització amb l’ajuda de les entitats i l’escola, en el marc del poble educador.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada