[bt-red]

POBLE VIU - CONCERTS BOTIGUES-95La vila d’art i cultura

Tiana és poble d’actors, dramaturgs, ballarins, músics, artistes plàstics i multimèdia, dissenyadors i periodistes. Som com som i ens agrada ser així. Volem un poble actiu i dinàmic on passin coses. Innovador i creatiu, a partir del pòsit d’Isaac Albéniz, Lola Anglada, Àlvar Suñol, Pau Riba i Joan Armengol, entre molts altres. Seny i rauxa. Una vila creativa és una vila més feliç.

Un model integral, de llarg recorregut

La cultura s’ha d’entendre com un tot, vinculat al poble educador i a la Tiana viva. Impulsarem la redacció d’un full de ruta, pactat entre tots, a mitjà i llarg termini. Ho farem a través del Consell de Cultura i el Consell de la Vila.

[color-block class=”col-md-4″ align=”right” color=”red”]

Un format viable per al circ

Donarem suport a qualsevol oportunitat de recuperació de l’històric Dia del Circ o del festival L’1,2,3 del Pallasso.[/color-block]

Programació estable: una oferta coherent i atractiva

Crearem el distintiu Tiana Art i Cultura, amb una oferta atractiva, amb personalitat i equilibrada. Impulsarem un programa cultural d’actuacions en directe de petit format. Mirarem de recuperar la Mostra d’Art, com a observatori i punt de trobada anual de la cultura. Un equip format per especialistes s’encarregarà de donar coherència i qualitat a la programació cultural. Promourem Tiana com a espai d’assaig per a companyies i grups de fora, a canvi d’actuacions. Oferirem el poble per acollir actuacions puntuals de cicles i festivals de fora. Premiarem la fidelització amb una targeta de soci amb descomptes als espectacles.

Cicle festiu: tradició i renovació

Pensarem entre tots una nova Festa Major. Farem una pluja d’idees per fer-la popular, genuïna, intensa, intergeneracional, participativa, segura. La Festa Major hauria de ser un espai de trobada de tot el poble, mantenint la tradició, inventant si cal nous rituals, i explorant espais i formats. Serem sensibles i imaginatius per millorar la resta del calendari tradicional, com la Cavalcada de Reis, el Carnestoltes, l’Aplec de l’Alegria, Sant Jordi, la Festa Major Petita, Sant Joan, Tots Sants i Nadal.

Entitats i col·lectius: ho posarem fàcil

Millorarem la coordinació de la programació de les entitats, les implicarem en la planificació del calendari de la programació estable i del cicle festiu, durant tot l’any.

El talent local, un patrimoni

Facilitarem l’activitat dels artistes i creadors locals cedint-los espais municipals i ajudant-los a gestionar subvencions d’altres administracions.

Acabar els equipaments que ja tenim

Abans de pensar en nous equipaments, millorarem els que ja tenim. S’ha d’equipar la Sala Albéniz per convertirla en un teatre municipal. Farem de la Sala d’Exposicions i la Sala Sant Jordi espais polivalents de debò. Millorarem la insonorització de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

[color-block class=”col-md-3″ align=”right” color=”red”]

Posarem a debat el Museu Lola Anglada, com a centre cultural integrat en la vida artística i educadora del poble. Revisarem la viabilitat del projecte, la ubicació i el format.

[/color-block]

Gestionarem millor els espais actuals

Tindrem present que qualsevol espai del poble pot ser cultura. Potenciarem les activitats a l’Escorxador. Revisarem les condicions de la cessió de l’ús de la Catequística i estudiarem la possibilitat que pugui esdevenir un equipament municipal actiu i segur. Gestionarem millor la cessió dels espais als col·lectius que ho demanin. Indicarem on estan situats els edificis de la Vila d’Art i Cultura amb una millor senyalització vertical a la via pública.

Un poble lector, un poble llest

La biblioteca ha de ser motor de l’activitat cultural del poble i servei d’informació a la ciutadania. Fomentarem el gust per la lectura amb una campanya específica per ampliar els usuaris de la biblioteca de totes les edats. Promocionarem l’hora del conte i la resta d’activitats infantils, dins el concepte de poble educador.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada