[bt-red]

Un pla urgent contra l’atur

Maria Teresa Mas, Jordi Marí, Carles Campos, Mariona Cebrián, Toni Margalef, Mariona Cebrián, Cristina Comas

Maria Teresa Mas, Jordi Marí, Carles Campos, Mariona Cebrián, Toni Margalef, Mariona Cebrián, Cristina Comas

Volem un poble viu, on es treballi i es facin activitats. Hi ha 407 tianencs a l’atur (març 2015). Cal un pla per crear ocupació. L’Ajuntament de Tiana deu 21.000 euros del conveni signat el 2007 en promoció econòmica amb l’Ajuntament de Montgat. Hi ha 800 tianencs apuntats a la borsa de treball conjunta. Revisarem quines condicions fixa el conveni i si cal reactivar-lo o crear una borsa de treball pròpia. Incentivarem les empreses locals perquè contractin tianencs i tianenques a l’atur. Ens acollirem als plans d’ocupació que promoguin les administracions supramunicipals. No col·laborarem amb les ETT. Crearem el Consell de Promoció Econòmica, com a organisme participatiu per dinamitzar l’economia local. Promourem polítiques de conciliació i nous usos del temps, implicant empreses, famílies i entitats.

Preparar-nos millor per trobar feina, posar-ho fàcil als emprenedors

Millorarem l’assessorament personalitzat i impulsarem programes a mida de formació i reciclatge professional. Facilitarem i acompanyarem en l’accés a subvencions d’altres administracions. Simplificarem els tràmits administratius i reduirem la burocràcia per no endarrerir la posada en marxa d’un negoci.

Un viver d’empreses

Hem d’atraure talent. Projectarem un espai de creació i treball compartit (coworking) al poble. Un viver i laboratori, equipat i modern, amb uns costos baixos per als projectes emergents (start-ups). El treball compartit és una nova filosofia laboral en què es crea comunitat, es fomenta la col·laboració i es comparteixen idees. Donarem suport al sector creatiu a través de programes actius de promoció econòmica apostant per nous models de treball en xarxa i per l’economia social i solidària.

Horitzó: tecnologia i coneixement

Planificarem la construcció del Campus Montalegre per a empreses tecnològiques o de coneixement no contaminants a tocar de la B-500, prop el Camí dels Francesos, una zona pendent de desenvolupament urbanístic.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada