[bt-red]

Educació, inversió de futur

Ens comprometem a treballar a fons per promoure la qualitat de l’escola pública i l’èxit educatiu dels tianencs i tianenques fent pinya i donant el màxim suport a la comunitat educativa. Volem acostar l’escola al poble i el poble a l’escola. Defensarem el sistema educatiu públic, amb equitat en l’accés i en contra de les retallades. Ens oposem a la LOMCE, la llei Wert. Defensarem el model d’escola en català.

El projecte educatiu que decidim

Elaborarem el Projecte Educatiu de Tiana com a plataforma estable de participació i treball. Ampliarem i donarem més poder al Consell d’Educació. Donarem continuïtat al Consell d’Infants. Les Jornades d’Educació seran el punt de trobada anual de la comunitat educativa i combinaran xerrades amb activitats més lúdiques per a totes les edats.

[color-block class=”col-md-3″ align=”right” color=”red”]

Què és un poble educador?

Un poble és educador en la mesura que és conscient que totes les seves polítiques públiques tenen una repercussió en els aprenentatges i en la formació d’actituds i valors dels seus veïns.

[/color-block]

L’educació pública a Tiana

Escola bressol municipal El Més Petit de Tots
Escola Lola Anglada
Escola Tiziana
Institut Tiana
Institut Thalassa
Centre de Formació d’Adults Timó
Escola Municipal de Música i Dansa

També són agents educadors la Biblioteca Can Baratau, el cicle Bambolines i l’Observatori Astronòmic.

Revisarem les quotes de l’escola bressol

El govern sortint ha apujat entre un 30% i un 73% les quotes de l’escola bressol municipal, segons els trams de renda. Abaixarem les quotes i les farem més equitatives, d’acord amb el sistema de tarifació social. Farem més difusió de la tasca pedagògica que fa l’escola bressol en aquesta etapa educativa. Reclamarem a la Generalitat més places públiques d’educació infantil i d’ESO, d’acord amb les necessitats del poble. Reclamarem el batxillerat a l’Institut Tiana i programes de formació i inserció (FP bàsica) per a joves de 16 a 21 anys que no hagin acabat l’ESO. Millorarem el manteniment dels edificis de primària.

[color-block class=”col-md-4″ align=”right” color=”red”]

Ens agraden

Les experiències educatives impulsades conjuntament per entitats socials i centres educatius amb el lema ‘Canviar l’escola per canviar el món’.

Els cursos intergeneracionals d’informàtica d’avis i néts AWI.NET de Viladecans. Els adolescents ensenyen a fer anar les noves tecnologies a la gent gran.

El programa Joves Periodistes que va emetre durant anys Ràdio Tiana en col·laboració amb l’escola i l’institut.

[/color-block]

L’escola de pares i mares

Ajudarem les ampes a organitzar xerrades, debats, mòduls formatius i tallers per a les famílies a les escoles Lola Anglada i Tiziana i a l’Institut Tiana. Donarem més mitjans a escoles i entitats perquè puguin impulsar experiències educatives de poble creatives i innovadores. Impulsarem programes de suport i reconeixement de l’educació en el lleure. Farem més difusió de la tasca pedagògica de l’Escola d’Adults Timó.

Un poble implicat en l’educació

• Les entitats tenen un paper clau en l’educació. Són exemple de poble educador l’Agrupament Escolta Roger de Flor, la Societat Coral Joventut Tianenca, l’escola de teatre de l’Agrupació Artística del Casal, el CCE Tiana, el Club Patinatge Tiana i la Llar de les Persones Grans, entre molts altres.
• Què podem treballar? Podem fomentar la convivència, l’educació intercultural, mediambiental, el consum responsable, la solidaritat, la pau i els drets humans, el gènere, l’accessibilitat, la salut, l’esport, la música, les arts, l’educació en l’ús de les noves tecnologies, el coneixement de l’entorn, els oficis, la història local, les tradicions populars.

El camí verd a l’escola

Els centres educatius han de tenir un entorn confortable, que n’afavoreixi l’accés a peu, de manera segura. Potenciarem els camins escolars i fomentarem l’autonomia de l’alumnat.

Buongiorno, Tiana

Promourem l’agermanament amb la vila italiana de Tiana, a l’illa de Sardenya, en el marc del poble educador, per enfortir el lligam amb la cultura mediterrània.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada