[bt-green]

Recerca i preservació

L’Ajuntament ha descuidat durant anys la gestió rigorosa del patrimoni històric i cultural. El patrimoni arquitectònic, arqueològic, documental i natural ha de servir per posar en valor el present i establir lligams amb el passat. Completarem la recerca del patrimoni existent, amb la supervisió de la Comissió de Patrimoni. Activarem controls i inspeccions per tal que es preservi, s’investigui i se n’eviti la destrucció. Impulsarem projectes de recuperació de la memòria històrica, a partir de la memòria oral de la gent gran de Tiana. Crearem la regidoria de Patrimoni per fer visible aquest compromís.

[color-block class=”col-md-4″ align=”right” color=”green”]

Rutes a peu.

Crearem itineraris històrics a peu guiats per descobrir els racons del poble i la seva història. Desenvoluparem una aplicació per poder seguir els itineraris amb una explicació a través del mòbil.

[/color-block]

Explicarem la història

Crearem un programa de divulgació de la història del poble. Potenciarem i ensenyarem amb rigor les tradicions i la història de Tiana, en el marc del poble educador. Amb el permís de la família, ordenarem, digitalitzarem i divulgarem l’arxiu Carreras i l’arxiu de fotos Francesc Fernández, Frasquito.

Un punt d’informació, un espai per conèixer la història de Tiana

Buscarem els recursos econòmics per convertir a mitjà termini Can Riera, el local de propietat municipal situat davant de la biblioteca, en un centre destinat a la història local, que també serà un punt d’informació. El projecte serà escalable amb l’objectiu final que l’equipament aculli una mostra permanent sobre la història de Tiana, una sala d’exposicions, l’arxiu municipal i la col·lecció local de la biblioteca de Tiana. Farem del patrimoni, la cultura i la gastronomia un reclam.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada