[bt-green]

Consum responsable

Tiana ha estat pionera en la recollida selectiva de la matèria orgànica porta a porta. També ho ha de ser en un concepte més ampli que englobi el consum responsable sense posar en perill els recursos de demà. Potenciarem el producte local i de proximitat, per exemple, en l’oferta gastronòmica del Casal i en el marc del poble educador. Promourem l’agricultura ecològica a través de campanyes, cursos i incentius.

[color-block class=”col-md-4″ align=”right” color=”green”]

Els 4 reptes de l’Estratègia Catalana Residu Zero

Convertir els residus en noves oportunitats econòmiques per al municipi.
Assolir una producció màxima de residus d’1 kg/hab/dia.
Assolir un percentatge de recollida selectiva neta del 70%.
Assolir un nivell d’impropis de la fracció orgànica inferior al 5%.

[/color-block]

Cap al residu zero

Promourem la reducció i l’aprofitament dels residus amb un pla local que impliqui els veïns i veïnes, les empreses i les botigues. Cal avançar cap a una economia circular en què tot residu pugui ser transformat en matèria primera. Mirarem la manera d’implantar un sistema de dipòsit, devolució i retorn dels envasos reutilitzables. Impulsarem l’intercanvi de productes de segona mà i la reparació i reciclatge d’objectes antics. Reimpulsarem la recollida selectiva porta a porta amb una campanya específica amb l’ajuda de les entitats i els centres educatius. Cal recuperar el grau d’implicació de quan es va engegar aquest model ara fa 15 anys. Reenfocarem la tecnologia del xip: farem servir la informació que proporcionen per premiar les famílies que més reciclin. Estudiarem ampliar el soterrament dels contenidors.

Energia: estalvi i eficiència

Treballarem per racionalitzar la demanda d’energia. Completarem progressivament la renovació de tots els sistemes d’enllumenat públic i dels edificis municipals. Millorarem el sistema de climatització dels equipaments. Elaborarem un mapa local de potencial energètic renovable, amb l’objectiu de treure més partit, especialment, de l’aprofitament solar. Treballarem per substituir progressivament el parc de vehicles municipals per vehicles elèctrics. Actualitzarem el Pla Local d’Acció de l’Energia Sostenible per no desviar-nos de l’horitzó Triple 20 assumit en el Pacte d’Alcaldes per l’Energia: reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle, millorar un 20% l’eficiència energètica i incrementar un 20% més l’ús d’energies renovables abans del 2020.

[color-block class=”col-md-4″ align=”right” color=”green”]

Ens agrada

El projecte Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí, un referent nacional i internacional en l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics.

[/color-block]

La nova cultura de l’aigua

Elaborarem un pla municipal de l’ús de l’aigua amb l’objectiu de promoure la reutilització d’aigües, l’aprofitament d’aigua de l’aqüifer… Fomentarem l’estalvi i la instal·lació d’aparells reductors del consum. Revisarem la xarxa de clavegueres i extremarem els controls de qualitat de l’aigua. Obrirem un procés de participació ciutadana per analitzar els pros i contres del model de gestió (públic i privat) del cicle integral de l’aigua.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada