[bt-green]

Sostenibilitat, identitat i memòria

IMG_7820El poble viu també ha de perdurar. Cal preservar el nostre entorn. Protegir el paisatge, el centre històric, el patrimoni arquitectònic i els referents urbans. L’espai públic és la memòria col·lectiva. Té una funció social, ambiental i simbòlica. Hi tenim vincles emocionals i no els volem perdre. Treballarem per crear una consciència ciutadana compromesa amb la sostenibilitat i el poble verd, que incorpori les dimensions de l’ecologisme urbà en un ambient segur.

Menys asfalt, més camins verds

Volem una estructura urbana amable, amb itineraris naturals per anar a peu, on l’enderroc i l’asfalt no siguin la primera solució. Adequarem el Camí de l’Alegria mantenint el seu caràcter de camí rural arbrat. Millorarem el manteniment de les rieres respectant l’entorn.

Un model urbanístic propi

El poble ja ha crescut prou. Cal renovar el planejament urbanístic i adaptar-lo a la realitat tianenca. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat a debatre el Pla Director Urbanístic (PDU), que ha de substituir el Pla General Metropolità (PGM) del 1976. Si es compleix la filosofia anunciada, el nou pla donarà més llibertat municipal per impulsar un model urbanístic propi.

Decidirem entre tots quin poble volem

Crearem el Consell d’Urbanisme, com a eina de participació, planificació i control sobre el creixement del poble. Estarà format per regidors, tècnics municipals, arquitectes del poble, entitats i veïns a títol individual. El consell buscarà l’assessorament puntual d’arquitectes i urbanistes reconeguts.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada