[bt-blue]

KM0-4-1024x575

Cap a la democràcia participativa

La implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a escollir uns representants a l’Ajuntament cada quatre anys. Cal generar nous espais de participació formals i públics que tinguin una incidència real sobre l’agenda i els programes de govern. Modificarem el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i el Reglament de Participació Ciutadana per fer un pas decidit cap a una democràcia participativa. La comissió de participació ciutadana s’encarregarà de proposar el nou text.

Pressupostos participatius

Obrirem cada any un procés participatiu per aprovar els pressupostos municipals amb l’aval dels veïns i veïnes, el Consell de la Vila, els consells sectorials i el teixit associatiu. Implicarem al màxim el poble per evitar la poca participació.

[color-block class=”col-md-6″ color=”blue”]

Quin paper té el Consell de la Vila?

Debatre, emetre informes, promoure estudis i fer propostes sobre els grans temes del poble. Per exemple: com ha de ser el centre del poble?, cal fer el Museu Lola Anglada?, què cal fer la nit de la Festa Major després dels incidents dels últims anys?

[/color-block]

Consultes ciutadanes

Sotmetrem a votació els grans projectes del poble a través de consultes populars. Assajarem noves formes de participació i deliberació, com el vot per internet.

El Consell de la Vila

Crearem un consell de consells, que serà el principal òrgan de participació del poble. Aplegarà representants dels grups polítics, dels consells sectorials, el Síndic de Greuges, persones representatives del teixit associatiu i professional de Tiana i veïns.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada