[bt-blue]

Auditar els comptes

Encarregarem una auditoria econòmica i financera a l’inici i al final del mandat. La supervisió del procés anirà a càrrec de la comissió de la transparència.

Garantir la despesa social

Impulsarem una fiscalitat municipal més justa. Revisarem el sistema de taxes i bonificacions fiscals amb l’objectiu d’atendre millor les necessitats socials i la diversitat funcional, prioritzant les persones més desafavorides. Promourem l’estalvi i aplicarem la creativitat per tirar endavant projectes i activitats a un cost assumible.

Què són les inversions sostenibles?

A causa de les grans limitacions derivades de la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, ara mateix els ajuntaments no poden augmentar la seva previsió de despeses no financeres respecte a l’any anterior per sobre d’un percentatge fixat pel consell de ministres (1,3% el 2015 i 1,5% el 2016). Encara que es tanqui l’exercici en superàvit, aquest s’ha de destinar a cobrir deute. Però hi ha una excepció: per als municipis amb un endeutament per sota del 75% en relació als ingressos i amb un excedent de l’any anterior –com és el cas de Tiana– la llei permet destinar aquest excedent a inversions financerament sostenibles.

La llei considera inversions financerament sostenibles: obres en vies públiques, sanejament i abastament d’aigües, recollida i tractament de residus, enllumenat, parcs i jardins, medi ambient, patrimoni històricoartístic, millora d’estructures agropecuàries, indústria, energia, comerç, promoció turística, recursos hidràulics, carreteres, camins, investigació científica, gestió del patrimoni o societat de la informació.

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada