[bt-blue]

[color-block class=”col-md-4″ color=”blue”]“Com més t’observo, millor et comportes”.

Jeremy Bentham, pensador i reformador polític anglès (1748-1832)[/color-block]

Volem un Ajuntament obert al poble

Farem les reformes que calguin per millorar la transparència municipal, l’accés a la informació pública i les normes del bon govern. Impulsarem una nova cultura democràtica per prevenir la corrupció i recuperar la confiança del ciutadà en la política i les institucions.

Publicitat activa i dret d’accés

Volem un poble crític, exigent i participatiu. La llei de transparència és un punt de partida per garantir que el veïns de Tiana tinguin més control democràtic sobre la gestió municipal. Abocarem tota la informació pública de l’Ajuntament de Tiana al portal de transparència. Apostarem pel codi obert. La informació serà permanent, actualitzada, comprensible, reutilitzable i contrastable amb la font original. Tindrem especialment cura que tothom tingui tota la informació dels processos d’adjudicació i contractació d’obres públiques i serveis de l’Ajuntament.

  La transparència com a política pública a nivell local (Manuel Villoria) (463,6 KiB)

  Govern obert 2014 (570,5 KiB)

  Guia Transparència Municipal (570,5 KiB)

[color-block class=”col-md-4″ color=”blue”]

Ens agrada

El portal de la transparència ‘¿Dónde van mis impuestos?’ que la fundació ciutadana Civio ha impulsat en diversos ajuntaments de Madrid.[/color-block]

Governar i explicar-ho

Cada any aprovarem i farem públic el pla de govern a través del Pla d’Actuació Municipal. Es podrà consultar el seu estat d’execució a la web municipal i farem audiències públiques periòdiques per retre comptes a la ciutadania.

Recuperarem el Síndic de Greuges Municipal

Restituirem la figura, vacant des de fa anys. El Síndic local garanteix el dret de tots els veïns i veïnes de Tiana a una bona administració. Pregunta’ns el que vulguis Aquest canvi profund en la relació entre l’Ajuntament i el ciutadà també es traduirà en una reforma de l’oficina d’atenció ciutadana. Reforçarem els canals d’atenció: presencial, telèfon, tràmits en línia, xarxes socials municipals, butlletí municipal.

[color-block class=”col-md-12″ color=”blue”]

Ens ho amaguen. Per què?

Quants veïns han patit lesions pel mal estat de les voreres? Quants robatoris hi va haver el 2014 al poble? Què inclou el conveni amb Duet Esports? Què costa exactament el Tiana Negra? La falta de transparència ha arrelat en la nostra cultura. Els representants municipals treballen per a nosaltres, per al ciutadà. I tenim el dret a exigir-los que la informació municipal sigui més accessible. Són els nostres impostos, és el nostre poble.

[/color-block]

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada